Elektrisk rutebåt som skal i trafikk fra sommeren 2025 vil ha god kapasitet med 36 sitteplasser.

Ny operatør med elektrisk båt i Søgne-skjærgården

Publisert

Det er selskapet Skagerrak Navigation som frem til 1. juli 2025 har kontrakt med AKT om rutekjøring i Søgne-skjærgården. Konkurranse om ny kontrakt etter denne dato ble lyst ut i 2023. Det var da lagt inn forutsetning om bruk av nullutslippsfartøy som i praksis betyr elektriske båter på rutene i Søgne og til Randøyene.

Dagens operatører sier til N247 at en slik omlegging vil være kostbar og har derfor ikke levert tilbud på ny kontraktsperiode.

– Vi kjører ut kontraktstiden, så er det slutt for vår del, sier Per Pettersen i Skagerrak Navigation til N247.

Ny operatør

– Etter en prekvalifisering var fire selskap godkjent for å levere tilbud. Tre av disse har i ettertid levert tilbud, og i april ble tildelingsbeslutning sendt ut, sier administrasjonssjef i AKT Kjell Sverre Drange til N247.

Han legger til at karensperioden etter vedtaket gikk ut 23. april uten at det kom klager på prosessen, og beslutningen er således endelig.

Det er selskapet Fjord shuttle med base i Gulen kommune ytterst i Sognefjorden som er tildelt kontrakt for rutekjøring i Randesund og Søgne-skjærgården fra sommeren 2025. Selskapet het tidligere Norwegian Rig Shuttle, men i følge AKT har selskapet skiftet navn underveis i prosessen frem mot tildeling.

– Tildelingen er fremdeles ganske ny, og vi skal om kort tid ha første møte med den nye operatøren, tilføyer Drange.

– Har vektlagt kvalitet

Han kan foreløpig ikke gi mange detaljer om fartøy som skal benyttes, men bekrefter at det er snakk om et skip med elektrisk fremdrift.

Fartøyet «Rind» (her ved Høllebrygga) som går på kontrakt med Fiskeridirektoratet er ett av flere fartøy i porteføljen til selskapet Fjord shuttle som fra 2025 skal operere rutebåt i Søgne-skjærgården.

– Kvalitet var ett av tildelingskriteriene i konkurransen, og med en kapasitet på 36 sitteplasser på båten som skal benyttes var dette klart bedre og utslagsgivende for tildelingen til Fjord shuttle. Vi tenker dette vil gi et løft for rutebåten i dette området, utdyper Drange.

Norwegian Rig Shuttle AS ble stiftet i 2015 og tilbyr i følge egne opplysninger sjøbaserte tjenester langs hele norskekysten.

Som referanseoppdrag oppgis følgende tjenester:

  • Drift av oppsynsfartøy på oppdrag for Fiskeridirektoratet
  • Mannskapsbytte til flytende installasjoner
  • Vaktbåt
  • Arbeidsbåt
  • Ekspresslevering av last til flytende installasjoner
  • Charteroppdrag og skyssbåttjenester
Powered by Labrador CMS