Elever fra Bygg- og anleggsteknikk ved Søgne videregående skole sammen med lærerne Pål Thorsen og Espen Try og Bernt Ludvik Daland fra Mal i sør på besøk hos Liftutleie Sør i Søgne onsdag formiddag.

– Samarbeid viktig for opplæring og rekruttering

Publisert

– Det er Mal i Sør som har invitert til samlingen her i dag. Nå er vi først på besøk hos Liftutleie Sør, seinere i dag skal vi til Håndverkerhuset på Mjåvann der Mal i Sør og flere andre lokale håndverkere har sine virksomheter, sier lærer ved Søgne videregående skole, Pål Thorsen til N247.

Det er Bernt Ludvig Daland fra Mal i Sør som viser Thorsen, lærerkollega Espen Try og en gruppe elever fra Bygg- og anleggsteknikk ved den videregående skolen i Søgne bruksområder og sikringstiltak ved bruk av lift i arbeidssituasjoner.

Thorsen forklarer at skolen i stor grad benytter seg av de mange lokale håndverkerne i undervisningen både gjennom bedriftsbesøk og ved at elever utplasseres for å få praksis fra de aktuelle yrkene.

– Det øker elevenes kompetanse og gjør dem bedre forberedt når de senere skal ut på jobb i arbeidslivet. På skolen har vi stort fokus på HMS, og ute på bedrifter får de se hvordan alt fungerer i praksis på en arbeidsplass. Her i Søgne har vi mange bedrifter som er store, ikke bare i lokal målestokk, og vi tenker det er riktig og viktig for opplæring og rekruttering at vi benytter og utvikler det gode samarbeidet vi har med de lokale bedriftene, utdyper Thorsen.

Lærere og elever fra Søgne videregående skole kjører lift på Lonelier industriområde onsdag formiddag.

– Rekruttere til eget fag

– Når vi i dag viser frem bruk av lift i arbeidssituasjon henger dette sammen med at liften er et viktig hjelpemiddel innenfor mange av håndverksfagene. Ikke bare vi som malere, men også murere, tømrere, elektrikere og andre yrkesgrupper gjør seg nytte av dette hjelpemiddelet. Samtidig er det mange sikkerhetsaspekter knyttet til bruken, og det er noe vi har høyt fokus på, sier Daland.

Forrige skoleår var mer enn 100 videregående elever på besøk ved de lokale håndverkerbedriftene. Daland mener dette samarbeidet er viktig både for elevene og for å bidra til rekruttering til yrkene.

– Det er mitt inntrykk at Søgne videregående skole og lærerne på skolen er fremoverlente og innovative. Det gir oss positive elever og gjør Søgne videregående til en viktig rekrutteringsarena for alle håndverkerbedriftene i Søgne og ellers i regionen, sier Bernt Ludvig Daland.

Powered by Labrador CMS