Lilly Bratland, Marta Stangeland og Linnea Madsen med fuglekasser og meiseboller fra elevbedriften Fugledrøm EB. (Camille Monteiro var ikke til stede da bildet ble tatt).

Spente før deltakelsen i Fylkesmesterskapet

Publisert

– Småfuglene ute i naturen trenger også hjelp til å skaffe seg hus og mat. Det var denne tanken som gav oss ideen til elevbedriften Fugledrøm EB, sier Marta Stangeland til N247.

Fugledrøm EB driver hun sammen med Lilly Bratland, Linnea Madsen og Camille Monteiro, alle elever ved 10. trinn på Tangvall skole. Bedriften har allerede oppnådd en tredjeplass i klassen beste grønne entreprenør, men spenningen er stor før selve Fylkesfinalen som holdes på UiA i Kristiansand onsdag.

– Vi får materialrester som er for små til at andre kan benytte disse til sine jobber, det er med på å gjøre prosjektet bærekraftig, sier Lilly.

Linnea understreker at fuglekassene har smarte løsninger med oppheng og enkel løsning for åpning for rengjøring. I tillegg til fuglekasser lager elevbedriften sine egne meiseboller som er ekstra fettholdige i følge bedriftseierne.

Startet i september

Fugledrøm EB har vært i drift siden september 2023 og inngår i elevenes valgfag på ungdomsskolen, og elevene vil presisere at de har fått utrolig god hjelp og støtte fra lærer Rebecca.

– Det er mye å sette seg inn i. Oppstart, regnskap, markedsføring og salg er bare noe av alt dette, forklarer Marta.

Nå gleder de seg veldig og er samtidig spente på fylkesmesterskapet onsdag. Der skal elevene i tillegg til fuglekasser og meiseboller også selge stemorsblomster og nystekte vafler når de fra stand 59 deltar i konkurranse med rundt 80 andre elevbedrifter.

Powered by Labrador CMS