Ordfører Mathias Bernander (H) deler ut Miljøfyrtårn til daglig leder i Pers Hage AS, Per Øyvind Try og Camilla Sødal Pedersen på O'learys Søgne torsdag ettermiddag.

To nye Miljøfyrtårn i Søgne: – Viser vei

Publisert

Under en tilstelning på restauranten O'learys Søgne torsdag sa Kristiansands ordfører, Mathias Bernander (H) til N247 at han var glad for å kunne tildele bevisene for sertifisering under ordningen Miljøfyrtårn til de to Søgne-bedriftene Per Try AS og Pers Hage AS.

– Det er bedrifter som er kjent og respektert i nærmiljøet, og flott at de viser vei og går foran. For bedrifter som skal konkurrere om oppdrag for det offentlige er det ikke bare smart, men helt nødvendig å vise at miljø og bærekraft blir tatt på alvor, uttalte Bernander videre og la til at det ikke vil bli mindre strenge offentlige krav i tiden som kommer.

De rundt 25 ansatte i de to bedriftene markerte sertifiseringen sammen med ordfører, styreleder Christian Berthelsen og de to daglige lederne, Per Øyvind Try i Pers Hage og gründer og bonde sjøl, Per Try.

Styreleder Berthelsen trakk spesielt frem Camilla Sødal Pedersen som er den som har koordinert og pushet på selskapenes øvrige ansatte under sertifiseringsprosessen.

– Viktig å holde fokus

– Prosessen frem til miljøsertifisering har pågått i rundt ett år med stort fokus på flere forhold fra avfallshåndtering til investering i nye maskiner, sier Per Try.

Også han fremhever Pedersens innsats for å ta tak i alle utfordringer og holde tråden i prosessen.

Camilla Sødal Pedersen, ordfører Mathias Bernander (H) og Per Try med Miljøfyrtårnsertifikat til Per Try AS.

– Det viktige både nå og i tiden fremover er at vi alltid holder fokus og tenker oss om to ganger, tilføyer Try.

Han trekker frem alt fra de små tiltakene som å unngå tomgangskjøring til større investeringer. Selskapet har anskaffet sin første elektriske gravemaskin, og de håper nå at oppdragsgivere og folk ellers ser behov og nytte av tiltak som gjennomføres.

– I vår bransje jobber vi mye både med naturen og med naturprodukter. Selv om vi nå har fått de synlige bevis på sertifisering som Miljøfyrtårn betyr ikke det at jobben er gjort. Vi må fortsette å ha fokus og daglig bevise at vi kan ta hensyn til natur og miljø i jobbene vi utfører, sier Per Try til N247.

Powered by Labrador CMS