Elever og lærere samlet på Tangvall skole torsdag morgen klare til å starte opp skolens bærekraftsuke.

– Hele skolen engasjert

Publisert Sist oppdatert
Dette er resultatet etter en opprydding i Føssa og Lundeelva torsdag.

– Det er lærerne ved Tangvall skole som hadde initiativet og som har laget opplegget for en bærekraftsuke hele skolen skal være med på den kommende uken, forklarer rektor Elin Rekve til N247 når lærere og elever er samlet torsdag morgen.

Allerede før samlingen inne venter to representanter fra Parkvesenet i Kristiansand kommune og to representanter fra det lokale elveeierlaget på at elevene skal gjøre seg klare. De fire skal være guider for elever som skal ut og rydde langs vassdrag og ved sjøen. Ryddingen er én av oppgavene som inngår i Tangvall skoles bærekraftsuke.

Finn Arne Engenes og Rolf Tag fra elveeierlaget flankert av Ragnar Olsen og Tor Fredrik Axelsen fra Parkvesenet i Kristiansand kommune.

– Skolen har rundt 200 elever som i løpet av fire dager skal være med ut og rydde. I dag skal vi ha med en gruppe i Hellersdalen, senere skal elever være med båten Dybingen og rydde på holmer i skjærgården. Det skal også ryddes langs Lundeelva og langs Søgneelva, forklarer Tor Fredrik Axelsen fra Parkvesenet.

Han legger til at all søppel som blir samlet inn skal samles i lageret på Salemsveien før det fraktes bort.

– Enorm innsats

Rektor Elin Rekve roser de ansatte som har lagt end en enorm innsats i forberedelser til den kommende uka, ikke minst etter at prosjektet måtte fremskyndes for å unngå konflikter med senere avvikling av eksamen.

Hun forklarer videre at i tillegg til rydding ute i terrenget skal elevene i løpet av bærekratfsuka også gjennom flere andre delprosjekt. Det skal jobbes med bærekraftig mat, et prosjekt hvor det i samarbeid med lokale butikker samles inn mat som ellers ville blitt destruert eller returnert. Videre skal grupper jobbe med vindkraft og vannkraft, og elevene skal innom et prosjekt om bærekraftig byutvikling. Dette siste delprosjektet foregår ved å bruke spillet Minecraft.

Elever som skal ut og rydde torsdag venter på videre instruksjoner og transport fra representantene fra kommunen og elveeierlaget torsdag morgen.

Bærekraftsuka starter for elevene torsdag og videreføres fredag og mandag og med tirsdag som siste dag med oppsummering og avslutning.

- Måten bærekraftsuka er organisert på har også sammenheng med at Tangvall skole ønsker å blir mer yrkesrettet, særlig når vi har blitt samlokalisert med Søgne videregående skole, sier rektor Elin Rekve til N247 før elever og lærere går i gang med første dag av skolens bærekraftsuke.

Powered by Labrador CMS