Stortingsrepresentant for Sp, Anja Ninasdotter Abusland og partiets førstekandidat ved kommunevalget i Kristiansand, Ole Magne Omdal.
Stortingsrepresentant for Sp, Anja Ninasdotter Abusland og partiets førstekandidat ved kommunevalget i Kristiansand, Ole Magne Omdal.

Kutter barnehageprisen med 1.000 kroner

Publisert Sist oppdatert

– Maksprisen i dag er 3.000 kroner og endres til 2.000 kroner. Det tredje barnet eller flere i barnehage er gratis, sa statsminister Jonas Gahr Støre under en pressekonferanse i Sarpsborg tirsdag morgen.

Prisreduksjonen skal gjelde fra budsjettåret 2024.

– Vi lanserer i dag et velferdsløft for hele landet, som skal komme barnefamilier til gode fra nord til sør, sa statsministeren videre.

– Vi vil at flere barn skal kunne gå i barnehagen og at barnehagen skal være en fullverdig del av utdanningssystemet. Vi styrker den universelle ordningen og sikrer at barnehage er tilgjengelig for alle. Aldri før har maksprisen i barnehage vært så lav, sier Anja Ninasdotter Abusland (Sp), stortingsrepresentant for Agder til N247.

– Samfunnet vinner på at flest mulig barn går i barnehage. Det gjør at barna klarer seg bedre i skolen og i arbeidslivet og bidrar til at forskjellene i samfunnet blir mindre. Det bidrar til likestilling og høy deltakelse i arbeidslivet for foreldrene. Barnehagen er første del av utdanningsløpet samtidig som deltakelse i ordningen er frivillig. Det er derfor viktig at foreldrebetalingen for disse tjenestene ikke blir for høy. utdyper Abusland.

I følge VG vil det for en familie med to barn bety en reduksjon på 18.700 kroner i barnehageutgifter i året. Prislappen er i overkant av 3 milliarder årlig.

– I tillegg til det regjeringen mener er en kraftig prisreduksjon legges det opp til å bruke penger fra inntektene av lakseskatten til enda gunstigere barnehagepriser i deler av distrikts-Norge. Det betyr at det i 189 kommuner vil være en makspris på 1.500 kroner fra og med oppstart i august 2024, skriver VG.

Powered by Labrador CMS