Arbeidet med å få på plass igjen fyrlykta på Skinka i Langenesfjorden er igangsatt og forventes å være operativ innen kort tid i følge Kystverket. Selve lykta står midtskips på kystverkets fartøy.

– Nå er vi i gang med å få lykta på Skinka på plass igjen

Publisert Sist oppdatert
Bildet er tatt i februar i 2022 da Kystverket hadde fjernet selve lykta på Skinka. Dykkere oppdaget at fundamenteringen ikke var god nok og fjernet også resten av lykta. Tirsdag var arbeidene med ny fundamentering og montering i gang.

Fyrlykta på Skinka i det urene farvannet i Langenesfjorden kommer nå på plass igjen. Det er Kystverket som utfører arbeidet etter at lykta ble fjernet i februar 2022. Det etter at den fikk «slagside» og ble plukket ned for å forhindre ytterligere skader på selve lykta. Det var dårlig fundamentering som var årsaken til at lykta måtte fjernes.

- Lykta har verken blåst ned, tatt av sjø eller noe annet. Det er Kystverket som har tatt ned selve lykta, fundamentet står igjen. Grunnen til at lykta er fjernet er at fundamentet ikke var støpt godt nok, og det er en jobb vi holder på med. Lykta er snart på plass igjen, sa senioringeniør i Kystverket Rederi, Øystein Flaten til N247 den gang.

– Nå er vi i gang med å montere lykta igjen. Denne gangen utfører vi arbeidene selv, sier senioringeniør i Kystverket Rederi, Steinar Hansen tirsdag morgen.

Han forteller at de måtte låne OV Utvær, stasjonert i Ålesund, til å gjøre jobben.

– Normalt var det OV Ryvingen som skulle ha gjort arbeidet, men det skipet har en maskinskade og er foreløpig indisponibelt. Fundamenteringen forventes å være ferdig i slutten av inneværende uke. Deretter skal selve lykta monteres og settes i gang igjen, sier han.

Innringet er skjæret som fyrlykta monteres på nytt igjen nå.
Fyrlykta på Skinka før den ble fjernet i februar 2022.
Powered by Labrador CMS