- Ble helt varm om hjertet

Publisert

Det har vært et kaotisk døgn for Elise Holmen og gjengen i det nyoppførte slakter- og butikklokalet på Lunde.


- Det er typisk meg å si ja til sånt noe, sa Elise i det hun fyrte opp grillen utenfor Euronics Søgne i anledning Handelens Dag.
Lovet pølser
- Det har ikke vært produsert i de nye lokalene enda, og jeg hadde lovet pølser til denne grillingen. Produksjonen måtte vi gjøre tidlig i morges og utover dagen i dag. Den siste pølsa kom ut av ovnen klokka 14.00 i dag, og grillingen startet klokka 3. Det har vært en urolig natt, sier hun med et stort smil.
Da pølsene ankom Tangvall var de fremdeles varme, og det var nesten ingen grunn til å legge dem på grillen. Grunnen til forsinkelsen var at krydderet ikke ble levert etter avtale onsdag.
- Har jeg lovet pølser, så må jeg levere. Vi fikk det til i aller siste liten, sier hun videre.
Førstemann
Før grillen var blitt skikkelig varm dukket drosjesjåfør Kjell Kristian Eikaas opp med minibussen uten kunder i.
- Jeg kjørte forbi slakteren på Lunde sent i går kveld og så at det var lys inne fra slakteriet. Det var et flott syn og jeg ble helt varm om hjertet, sa han til Elise og pølsemaker Kim Karstensen.
- Nå får jeg i meg et par nylagde pølser, og kan leve på det inntil de åpner i begynnelsen av juli. Dette er bare helt topp, sa han og satte seg inn bilen igjen. 
- Best å ringe hjem og si at vi ikke trenger middag i dag, la han til.
Under den tre timer lange grillstunden serverte Elise og Kim ramsløkspølser, bratwürst, oste- grill og wienerpølser. 
Sist oppdatert 15.06.2017 klokken 16:44 av Jon Aamodt
Kjell Kristian Eikaas er en av de aller første som har smakt på nyproduksjonen av pølser i det nye slakteriet på Lunde. (Foto: Nicolai Prebensen)
Powered by Labrador CMS