Henning Lauridsen er administrerende direktør i Eiendom Norge.
Henning Lauridsen er administrerende direktør i Eiendom Norge.

Kristiansand har sterkest boligprisutvikling

Publisert Sist oppdatert

– Den sterkeste boligprisutviklingen så langt i 2023 har Kristiansand og Stavanger m/omegn med en oppgang på 10 og 9,6 prosent. Svakest utvikling så langt i år har Tromsø med 0 prosent.

Det skriver Eiendom Norge i en pressemelding onsdag.

Boligprisene sank med 1,9 prosent i september 2023. Korrigert for sesongvariasjoner sank boligprisene med 0,2 prosent.

Så langt i år har boligprisene i Norge steget med 3,7 prosent.

Gjennomsnittsprisen for en bolig i Norge var 4.603.348 kroner ved utgangen av september.

– Boligprisene sank 1,9 prosent i september. Selv om sesongjusteringen viser en nedgang på moderate 0,2 prosent, så er dette den nest svakeste september-måneden i boligprisstatistikkens historie. Det er bare i 2022 vi har hatt en svakere utvikling i en september-måned, sier administrerende direktør Henning Lauridsen i Eiendom Norge.

– Vi venter en svak prisutvikling de neste månedene, og i lys av de mange renteøkningene er det oppsiktsvekkende at vi ikke har fått en svakere boligprisutvikling før nå. Slik det ser ut for øyeblikket vil den nominelle boligprisutviklingen i 2023 trolig ende rundt null, sier han.

– I september satte Norges Bank opp renten ytterligere og åpnet for muligheten for en økning til i desember. Den siste kan Norges Bank avlyse, da de allerede har lagt grunnlaget for fremtidig finansiell ustabilitet og lavkonjunktur ved å tvinge boligbyggingen til de laveste nivåene siden bankkrisen.

– Må roe seg

– Nå må Norges Bank roe seg, og de må også ta hensyn til stabil produksjon og sysselsetting i rentesettingen slik sentralbankloven krever, sier Lauridsen.

Hele pressemeldingen kan du lese her.

Powered by Labrador CMS