Monsøya øverst i bildet hvor det skal ryddet branngater i sommer.

Oppdatert: Starter arbeidet med branngater i høst

Publisert Sist oppdatert
Ny-Hellesund i 1934.

Om kort tid starter arbeidet med å bygge branngater på Monsøya i Ny-Hellesund. Det skrev Kristiansand kommunen på sine hjemmesider tirsdag. Nå er ryddeprosjektet flyttet til høsten av hensyn til hekkende fugl vil ryddearbeidet skje i løpet av høsten.

For snart et år siden skrev N247 om tiltaket som er igangsatt av kommunen og mye av ryddingen vil skje ved hjelp av helikopter som skal frakte det som hogges til lekter. 

–  Branngater er områder som ryddes for skog og kratt for å forhindre at skogbranner sprer seg. Det vanlige er at man brenner ned en stripe med skog for å stanse en skogbrann etter at det har begynt å brenne. Men det er også mulig å opprette en branngate som et forebyggende tiltak, skriver kommunen i artikkelen.

Det står videre at det ikke er realistisk å hogge ned all skog og kratt. 

–  Spesielt einer er svært brennbar. Ved å rydde et område rundt kulturmiljøet blir det enklere for brannvesenet å kontrollere en skogbrann slik at den ikke når bebyggelsen, står det.

Informasjonsmøter brannalarmer

Det har allerede vært et informasjonsmøte om brannalarmer i kulturmiljøet på Monsøya. Dette ble holdt på Søgne gamle prestegård i november. Kommunen vil dekke 50 prosent av kostnadene til alle i kulturmiljøet ved etablering av trådløs brannalarmer og vil holde et nytt møte i sommer på Skolehuset. Mer informasjon om dette møtet vil komme, skriver kommunen.

Skjøtselsplan for Monsøya. Det er det grå feltet nærmest sundet, samt det blå feltet lengst til venstre, som skal ryddes i år. De grønne feltene, samt de tre blå feltene til høyre på kartet skal ikke ryddees.
Powered by Labrador CMS