Fungerende leder av Søgne bydelsråd, Ronny Myrene orienterer publikum på Søgne skole- og idrettssenter torsdag kveld.

Søgne bydelsråd: – Ønsker innspill fra innbyggerne

Publisert Sist oppdatert

Ulike former for bydelsråd har engasjert seg i Kristiansand kommune også tidligere, men etter at en prøveordning med bydelsråd ble formalisert av bystyret fikk Søgne som første bydel et eget bydelsråd organisert etter kommunens rammeverk i mai 2023.

Torsdag kveld hadde Søgne bydelsråd invitert innbyggerne til folkemøte og omvisning i Søgne skole- og idrettssenter. Der var det fungerende leder av rådet, Ronny Myrene og kommunens koordinator, Kari Holmen som orienterte om hvordan bydelsrådet ser for seg veien videre i et relativt upløyet landskap.

– Hva arbeidet vårt skal inneholde og hva vi skal jobbe med for innbyggerne, det ønsker vi innspill på. Vi skal ikke sitte i rådet og finne på saker. Derimot vil rådet gjerne være med å forme veien videre og informere om aktuelle saker, innledet Myrene og la til at bydelsrådet ønsker innspill og samarbeid både med innbyggere og lokalt næringsliv.

Kari Holmen minnet om bystyrets premiss om åpenhet i bydelsrådene og pekte på at alle møter skal være offentlig tilgjengelige.

For å kommunisere med folk i bydelen skal bydelsrådet få hjelp av lokalt næringsliv til å bygge opp en egen hjemmeside på nett, men allerede fredag skal det settes opp en god gammeldags hvit «innboks» i biblioteket på Tangvall. Fra styret i bydelsrådet: Magnus Høyem, Ronny Myrene, Signe Storesund Monsen, Tora Marie Hoel og Sander Øigarden.

Innbyggerne som hadde møtt fram på skole- og idrettssenteret torsdag fikk også en mulighet til omvisning i de ulike delene av senteret torsdag kveld. Da fikk de også erfare at det er stor aktivitet på stedet, også på kveldstid da flere møter og arrangement pågikk samtidig med bydelsrådets møte og omvisning.

Les også:

Powered by Labrador CMS