– Vi treger strengere regulering av bobilparkering, sier Siri Heimdal Knudsen og Grethe Alver.
– Vi treger strengere regulering av bobilparkering, sier Siri Heimdal Knudsen og Grethe Alver.

Valget 2023: – Trenger regulering av bobilparkering

Publisert Sist oppdatert

– Det er gøy med gode tall, men det er enda lenge igjen til valgdagen. Jeg er vant til at vi skal spille til fløyta går, og nå skal vi gire opp til valgkamp og vise at vi ønsker å styre, sier Høyres ordførerkandidat ved lokalvalget i Kristiansand, Mathias Bernander til N247.

Tirsdag kveld har partiet kickoff for den lokale valgkampen i Søgne, samme dag som fvn.no offentliggjør sin seneste meningsmåling. Den viser ny fremgang for Høyre som på denne målingen får 31.1 prosent oppslutning og kan få 18 av bystyrets 57 mandater etter høstens valg.

– Idyllisk, skjønner at de vil være her

– Én av sakene Høyre vil gjøre noe med i den kommende bystyreperioden er å få til en strengere regulering av bobilparkeringen, sier partiets fjerdekandidat til bystyret, Grethe Alver fra Søgne.

Sammen med fjerdekandidat ved fylkestingsvalget, Siri Heimdal Knudsen møter hun N247 nederst i Høllen der den offentlige parkeringsplassen i lang tid har vært et yndet mål for bobilturister.

– Vi skjønner godt at de vil parkere her. Høllen er et idyllisk sted med plen, badeplass og butikk. I dag er det ingen restriksjoner på parkeringen her så lenge avgiften er betalt. Jeg har selv sett 36 bobiler samtidig på denne parkeringsplassen. Dette kommer i veien for den lokale trafikken og folk fra hele Søgne som benytter området til bading, turgåing og parkering når de skal ut i båten, utdyper Knudsen.

Partifellene understreker at de ikke har noe imot bobilturisme, men understreker at slik det har blitt nå ødelegges balansen mellom den lokale bruken av området og bobilturistene som er ute etter en rimelig overnattingsplass.

– Antallet bobiler her nede har økt betydelig de seneste årene, og etter det vi forstår går jungeltelegrafen via apper som bobilturistene fra Europa benytter seg av, forklarer Alver.

Hun legger til at for Høyre vil det ha høy prioritet å innskjerpe regulering av parkeringsplassene og viser til at Åros feriesenter ligger like over bukta med en tilbud tilrettelagt for turisme inkludert bobiler.

– Tall fra havna og andre kilder tilsier at turisttrafikken inn til Norge er høyere enn det som gjenspeiler seg på de ordinære campingplassene. Før neste sommer ønsker vi en dialog med plasser som Åros, Hamresanden og Roligheden. Turismen er velkommen, men bør i større grad legge igjen verdier som understøtter lokale arbeidsplasser, sier Bernander.

– Mer igjen i lommeboka

Som Høyres ordførerkandidat legger Bernander vekt på at det skal holde fokus på de viktige sakene frem mot valget i september.

Mathias Bernander er Høyres ordførerkandidat i Kristiansand foran lokalvalget i september.
Mathias Bernander er Høyres ordførerkandidat i Kristiansand foran lokalvalget i september.

– Det må bli mer igjen i lommeboka til folk. Reduksjon av eiendomsskatt, prioritering av det offentlige forbruket, en slankere administrasjon slik at pengene i større grad går til siste ledd, lærere, helsearbeidere, de som leverer tjenestene til innbyggerne. Og vi må bli mer effektive i å ta avgjørelser, ikke skyve ting foran og ha stadige omkamper. Vi må ta avgjørelser som fører oss fremover, sier Høyres ordførerkandidat Mathias Bernander på vei til partiets lokale kickoff i Søgne foran kommende lokalvalg.

Powered by Labrador CMS