Det er lagt ut rundt 30 kommunale båtplasser der det gamle fergeleiet på Lindebø brygga var før tunnelen ble åpnet 25. august 1989.

Fergeleiet som ble båthavn

Publisert
At det er kommet drivstoffanlegg inne ved det gamle fergeleiet i Lindebøkilen, er tydeligvis blitt kjent. Tirsdag var det tre cruisere inne og fylte drivstoff.

Den gamle Flekkerøy-fergen som krysset Vestergabet tur retur de to bryggene på Lindebø og Møvig, ble fortøyd for godt ved midnattstider 14. august 1989. Dagen etter åpnet Flekkerøytunnelen.

Leiligheter

Planene om ei stor utbygging av et flott leilighetskompleks på begge sider av bakken ned mot det gamle fergeanlegget på Lindebø, har vært kjent lenge. I tillegg kommer det en innholdsrik marina med blant annet restaurant, isbar og en liten butikk hvor man kan få kjøpt ferskvarer. I fjor høst åpnet et lite tankanlegg for kjøretøy nederst på brygga. I vår ble samme type anlegg, med flere pumper satt ut på den ytterste brygga som nå er blitt en kommunal båthavn med plass til rundt 30 båter.

Endelig

For noen år tilbake kunne båtfolket fylle drivstoff på båtene sine kloss ved der Skibbusundet treffer på Mæbøfjorden. Siden stedet stengte, måtte de til fastlandet for å fylle tankene. Nå har de fått «sitt eget» anlegg, ikke så veldig langt fra der mange har båtene sine fortøyd. Tirsdag var det faktisk en aldri så liten kø da tre-fire cruisere la seg inntil for å fylle opp. Snart banker fellesferien på døra, og da blir både hytter og skibbuer her ute fylt til randen. Brorparten av dem har nok båt. Da blir det vel som før i tida, med ei «god gammeldags» stemning med masse av båter både inn og ut av Lindebøkilen.

Flekkerøy-guttene Erlend t.v., Ole Jakob, Markus og Lukas var inne å fylte drivstoff ved en av pumpene som er plassert ytterst på brygga.

- Flott at det er kommet et tankanlegg her ute på øya. Vi har med oss «sa» (les agn) som vi legger inn i hummerteinene som er knyttet til hummersafarien som pågår på Flekkerøy i disse tider. Da kan jo folk ta båten fra Kafé Geitodden og ut til reservatet til Flekkerøy Hummer SA ute ved Oksøy fyr hver tirsdag og torsdag. Da får de se sprell levende hummer. Og vi har blant annet jobben med å mate dem, sier Flekkerøy-ungdommene Erlend, Ole Jakob, Markus og Lukas til N247 når de er inne og tanker.

Les også:

Powered by Labrador CMS