Skjærgårdstjenestens «Lyna» ved Verftet i Ny-Hellesund torsdag formiddag.

Fylte «Lyna» tre ganger på få timer

Publisert Sist oppdatert
Tor Fredrik Axelsen med haugen av dekk og redskaper torsdag formiddag.

Skjærgårdstjenestens «Lyna», som har base i Solta, var torsdag formiddag i Ny-Hellesund sammen med dykkere og båtførere fra Søgne dykkerklubb. Det var igjen ryddedykking som stod på agendaen. 

Etter få timers rydding og tre fulle lass ombord i «Lyna», ble alt lagt på brygga i Olavsundet for å bli hentet av den store «Dybingen» til Skjærgårdstjenesten.

– Den har kran, for dette ble mye. I tillegg var vi ute i går og ryddet på Kapelløya , fjernet de gamle toalettet og plukket bort uønskede planter. Alt blir hentet så snart som mulig, sier Tor Fredrik Axelsen i Parkvesenet, leder uteavdelingen friområder vest i kommunen. Sammen med Axelsen var Ragnar Olsen i samme avdeling ombord på «Lyna».

I følge Karl Klungland i dykkerklubben ble det hentet opp rundt 80 dekk og rundt ti spøkelsesredskaper, ruser og garn.

– Dette er over ett tonn med dekk, og mye av det vi plukket opp i dag var i området rundt Verftet. Det var mindre lenger øst i sundet. sier han til N247.

Karl Klungland og Morten Lossius klargjør for ryddedykk. I tillegg var Jan Kristoffersen i vannet.

Han sier videre at de sist høst ryddet i selve Olavsundet.

Lastebildekk

– Det ligger noe igjen, det er store lastebildekk og da må vi ha hjelp med kranbåt for å få de opp. Jeg ser ikke bort i fra at det skjer snart, fortsetter han og legger til at til nå i år har dykkerklubbens frivillige sendt opp og tatt i mot 400 redskaper og rundt fire tonn søppel. 

I tillegg har Skjærgårdstjenesten vært med ved mange ryddedykk.

Ryddingen foregår ved at dykkere fester ballonger på redskaper og søppel, fyller disse med luft til de stiger opp til overflaten. Der blir søpla og redskapene plukket opp av følgebåter og Skjærgårdstjenestens båter og mannskaper.

Geir Smebøle og Anton Amundsen var båtførere i dykkerklubbens «Snorkel III». Jan Kristoffersen, Karl Klungland og Morten Lossius var i vannet.

Powered by Labrador CMS