Det er elevene i tredje klasse ved Samfundets skole på Oftenes som sammen med foresatte og i regi av lærer og vaktmester Geir Helleland som har jobbet med prosjektet «Dyr i skogen».

«Dyr i skogen»

Publisert Sist oppdatert

Tar du deg en tur i de flotte turløypene i Kjellandsmarka kan du nå risikere å treffe på dyr du ikke hadde forventet å finne her. Store dyr som elg, bjørn, ulv og hjort og mindre dyr som ekorn hare og røyskatt er bare noen av de dyrene du vil møte i løypa rundt Uffortjønn.

Det er likevel ingen grunn til å frykte disse dyrene. «Dyr i skogen» føyer seg inn i rekken av prosjekter fra elever ved Samfundets skole på Oftenes.

Elever med sine vennegrupper ivrige under maling av de 14 dyrene før de skal ut i Kjellandsmarka.

Nytt prosjekt

Ny-Hellesund i miniatyr og utstilling av fisk i skolegården er to prosjekter lærer og vaktmester ved Samfundets skole på Oftenes, Geir Helleland tidligere har gjennomført sammen med elever, prosjekt Helleland omtaler som ledd i å skape god trivsel og godt miljø blant elever, lærere og foresatte i skolen.

Oscar og Leif Magne prøvemonterer elgen i løypa rundt Uffortjønn.

Til skoleavslutning denne sommeren presenteres nok et prosjekt som et resultat av en ide fra den aktive læreren.

– Vi kaller dette for «Dyr i skogen», og prosjektet er gjennomført i samarbeid med Repstad Eiendom. Det er elever i tredje klasse skoleåret 2023-2024 som har arbeidet med prosjektet som nå er ferdig, forteller Helleland. Det ferdige resultatet ble vist frem ved årets skoleavslutning, og denne uken skal prosjektet fraktes ut og monteres i Kjellandsmarka.

Prosjektet består av i alt 14 ulike dyr som Helleland kuttet ut i finerplater mens elevene hadde juleferie. Utover våren har vennegrupper hatt oppdraget med å male dyrene med god hjelp fra foresatte. På skolen har elevene jobbet med faktatekster, og nå plasseres figurene sammen med tekstene ut i den attraktive Kjellandsmarka.

– Eierskap til nærmiljøet

Daglig leder i Repstad Eiendom AS, Ole J. Bueklev responderte umiddelbart positivt på initiativet fra lærer og elever og sier det er utrolig flott at de unge på denne måten vil bidra til nærmiljøet.

– Det var en fin ide å plassere dyrene ute i turløypa, og det gir de unge et eierskap til nærmiljøet når de også senere skal vedlikeholde og passe på dyrene og informasjonen som plasseres ut, sier Bueklev mens han sender en stor dugnadsgjeng foresatte og skoleelever ut i Kjellandsmarka med dyr og nødvendig materiell for montasje.

Ole J. Bueklev (i midten ) instruerer de frivillige som skal få dyrene på plass i Kjellandsmarka, mens lærer Geir Helleland (t.h) følger nøye med.
Powered by Labrador CMS