Skisse av båtene som Fjord Shuttle får bygget ved verftet Kewatec for trafikk i Søgne-skjærgården fra sommeren 2025.

Bygger to nye båter: – Legger stor vekt på komfort

Publisert

Når selskapet Fjord Shuttle fra sommeren 2025 overtar som operatør for rutetrafikk i Søgne-skjærgården settes det inn to helt nye båter på ruten fra Høllen til Ny-Hellesund.

– Vi har under bygging to nye båter ved verftet Kewatec i Finland. Båtene blir cirka 15 meter lange og fem meter brede. De vil ha plass til 36 passasjerer og skal kunne gå helelektrisk, sier daglig leder i Fjord Shuttle, Kjetil Hantveit til N247.

Han legger til at fartøyene i tillegg er utstyrt med generatorer som kan benyttes ved bortfall av ladestrøm eller i andre uforutsette situasjoner.

– Vektlegger komfort

Fartøyene som bygges er universelt utformet og skal kunne ta med passasjerer i rullestol.

– Vi har lagt vekt på skip med store vindusflater. Bakre del av salong kan åpnes, og det skal være plass til å sitte ute, ikke bare et transportmiddel som tar deg fra a til b. Båtene er støysvake, og vi planlegger for trafikk med høy komfort i et lengre tidsperspektiv, utdyper Hantveit.

Han sier videre at det er lagt opp til en fremdrift hvor nybyggene skal være klare til bruk når kontrakten med AKT starter opp sommeren 2025 og at det ikke skal være nødvendig med midlertidige skip i oppstartsperioden.

– Vi i Fjord Shuttle er veldig glade for å ha vunnet et kontrakt som er betydelig for vårt selskap, og vi ser frem til å starte vårt oppdrag på det blide Sørlandet neste sommer, sier daglig leder Kjetil Hantveit til N247.

Powered by Labrador CMS