St1s nye energistasjon med døgnhvileplass på Lonelier helt vest i Kristiansand.

– Første i Kristiansand

Publisert

St1s energistasjon og døgnhvileplass på Lonelier har som tidligere omtalt i N247 allerede vært «mykåpnet» noen dager, men først onsdag ble stasjonen offisielt åpnet med ledere fra St1, Nye Veier, ordfører og andre inviterte gjester til stede.

Etableringssjef i St1, Bård A. Granerud fortalte de fremmøtte om en tidsriktig energistasjon med solceller på takene, bygget og klargjort til drift på litt over fire måneder med mange lokale leverandører involvert, kun ett år etter at selskapet ble tildelt kontrakt fra Nye Veier for å drifte døgnhvileplass og energistasjon ved den nye firefelts motorveien gjennom kommunen.

– Første i Kristiansand

Anette Aanesland er direktør i Nye Veier AS.

Nye Veiers direktør, Anette Aanesland sa i sin hilsen under åpningen at stasjonen er den første døgnhvileplassen i Kristiansand kommune, og hun la til at selskapet akter å legge til rette for flere anlegg av denne type når ny E39 bygges ferdig videre mot vest.

– Første energistasjon

Kristiansands ordfører, Jan Oddvar Skisland (Ap) innledet sin åpningstale med at han tidligere har deltatt i mange ulike åpninger, men la raskt til at dette var første gang han deltok i åpning av en energistasjon.

Han la videre vekt på at stasjonen skal levere påfyll av energi til både kjøretøy og sjåfører, og med bruk av solceller og infrastruktur for også å kunne lade tungbiler i fremtiden, mente ordføreren at selskapet har tatt alle riktige og gode valg ved bygging av stasjonen.

Det var Kristiansands ordfører, Jan Oddvar Skisland (Ap) som klippet snora med assistanse av butikksjef Liv Marit Olsen, regionsjef Emil Tollefsen og retailer Øystein Krüger.

- Det pågår også et større arbeide med å få på plass mer kraft til området, både over land og fra havet, tilføyde Skisland og pekte på Lonelier som et stort satsingsområde for fremtidig industri.

Mange gjeste og god plass i finværet under åpning av den nye energistasjonen på Lonelier onsdag.
Søgne Musikkorps var engasjert for å spille under den offisielle åpningen av energistasjonen og fikk skryt både for prestasjoner og for å stille til spillejobb en vanlig arbeidsdag.

Les også:

Powered by Labrador CMS