Olaf Thomassen leverte 85 kilo epler fra Sangvik, og fikk igjen 68 flasker med eplemost til redusert pris.

Henter inn 200 tonn epler hver høst

Publisert Sist oppdatert
– Jeg plukker mye epler hos en nabo som har for mange trær, sa Einar Skeie fra Holum som fylte bagasjerommet med eplemost torsdag ettermiddag.

– Vi henter inn rundt 200 tonn epler fra private hver høst, sier logistikksjef Anita Johannesen hos Puntervold i Grimstad samtidig som bilkøen vokser på Stauslandstunet torsdag ettermiddag.

Hun sier at folk som leverer epler til pressing i produksjonslokalene i sørlandsbyen, får saft i retur til en nedsatt pris. Både Stauslandstunets Bodil og Per Try, og de tilreisende fra Grimstad fikk nok å gjøre med å veie og registrere «fangsten», og det var flere som leverte relativt store mengder epler.

Hele distriktet

Johannesen sier videre at de reiser rundt i hele distriktet i flere uker, og avslutter innhentingen 7. oktober.

– Vi har tidligere vært i Høllen når vi har vært i Søgne, men de siste årene har vi ved hjelp av Try-familien fått bruke lokaler på Stauslandstunet. Her er det kjempegreit å være, sier hun.

Logistikksjef Anita Johannesen i Puntervold hadde en travet ettermiddag på Stauslandstunet torsdag ettermiddag.

Noen kom med epler plukket fra nabokommunene, men de fleste fra nærområdene. Under N247s tilstedeværelse var det Terje Abrahamsen og far Nandrup fra Sangvik som registrerte flest epler og satt igjen med 162 flasker eplemost fra Grimstad.

– Folk er ivrige til å levere eplene. I dag åpnet mottaket klokken 16.00, de første var på plass samtidig som Puntervolds folk kom, klokken 14.35, sa Per Try til N247 under arbeidet.

I følge logistikksjefen blir 50 kg epler til 40 flasker eplemost til redusert pris. En flaske koster med epler levert kr 19,10, uten epler kr 33,30.

– Det var da veldig til bilder du tar, sa Terje Abrahamsen fra Sangvik som fikk med seg 162 flasker eplemost torsdag ettermiddag. Bodil og Per Try bidrar med telling og bæring.
Georg Engenes var en av mange som leverte epler på Stauslandstunet torsdag ettermiddag.
Powered by Labrador CMS