Avdelingsleder Kristine Løite-Blom forteller partileder Erna Solberg med følge om hvordan ressurser utnyttes i enheten i Søgne.
Avdelingsleder Kristine Løite-Blom forteller partileder Erna Solberg med følge om hvordan ressurser utnyttes i enheten i Søgne.

– Ja, det var noe kjent med det ansiktet

Publisert Sist oppdatert

Høyres partileder, Erna Solberg har denne uken besøkt fem kommuner i Agder, og onsdag var det på programmet satt av en times tid til besøk i Søgne.

Det kunne virke noe underlig at Langenes omsorgsenter var angitt som destinasjon i partilederens reiserute, men den kommunale avdelingen med dette navnet lever i beste velgående selv om bygningen på Langenes ble fraflyttet i april i år. I tredje etasje på Kleplandstuner er døren inn fra trappehuset tydelig merket med «Langenes omsorgsenter», og på innsiden finner vi igjen ansatte og beboere som tidligere hadde tilhold på Langenes.

Intern organisering

Det var enhetens innføring av et system kalt «toppteam» som vekket Høyres og Solbergs interesse, og som partiet og partilederen ønsker å bli orientert om.

Partileder Erna Solberg hadde følge av Høyres ordførerkandidat Mathias Bernander og lokale partikolleger under besøket i Søgne onsdag.
Partileder Erna Solberg hadde følge av Høyres ordførerkandidat Mathias Bernander og lokale partikolleger under besøket i Søgne onsdag.

Under orienteringen på Kleplandstunet fikk Solberg med følge høre om en intern organisering som høstet ubetinget ros fra enhetsleder og avdelingsledere. Organisering med det som kalles toppteam handler i stor grad om ressursstyring og utnyttelse av kompetanse og inkluderer stor grad av kompetanseheving på alle fagnivå.

Enhetsleder Unni Birkrem sa i sin orientering blant annet at endringene som er innført har en kostnad, men at denne er utfordrende å få frem i budsjettsammenheng.

Solberg var tydelig på at behovet for spesialkompetanse i yrket må dekkes, men var samtidig positiv til enhetens målrettede arbeid med å heve kompetansen til ansatte på alle nivå og på den måten frigjøre spesialkompetansen til de oppgaver hvor denne trenges for å gjøre riktige vurderinger og respondere riktig.

Del av større fagmiljø

Avdelingsleder ved Langenes omsorgssenter, Kristine Løite-Blom kunne videre fortelle om betydelig tryggere rammer for avdelingen etter å ha kommet tettere på et større fagmiljø ved samlokaliseringen med Kleplandstunet og naboskapet til Søgne omsorgssenter. Sammen med enhetsleder Birkrem presiserte hun at det er tungt å være en liten avdeling.

– Synes det var noe kjent

Kleplandstunet ble overtatt fra entreprenør i april 2021 med kapasitet til 64 plasser. Det har hele tiden vært planen å ta bygget i bruk i takt med behovet, og selv etter at avdelingen fra Langenes flyttet inn våren 2023 står fremdeles fjerde etasje tom. I følge Birkrem er planen at den skal bli tatt i bruk i 2025.

Erna Solberg i livlig passiar med beboere på Kleplandstunet onsdag.
Erna Solberg i livlig passiar med beboere på Kleplandstunet onsdag.

Etter orienteringen fikk partileder Solberg med følge omvisning og anledning til å møte beboere. Selv om ikke alle kjente igjen Solberg var det flere som hadde noe på hjertet da hun hilste på. Lettets gikk nok praten da Solberg møtte et av sine bysbarn som hadde flyttet til Søgne for flere år siden. Etter at Solberg hadde presentert seg og la til at hun hadde vært statsminister kom de raskt fra beboeren:

– Å ja, jeg så det var noe kjent med det ansiktet.

Les også:

Powered by Labrador CMS