Et av slumområdene MYSAs venner Søgne besøkte under reisen til Nairobi denne påsken.

Fikk inn over 22.000 på få timer

Publisert Sist oppdatert
Anne Lill Flo Berge Søreng i Søgne og Greipstad sparebank med sjekken til Mathare Youth Sport Association i Nairobi, via MYSAs Venner Søgne.

MYSAS venner har vært på besøk hos Mathare Youth Sport Association (MYSA) i Nairobi og har fått mange opplevelser. Mandag ble det startet en spontan innsamlingsaksjon, flere bedrifter og private støttet denne. (Flere reisebrev under denne artikkelen).

Gunnar Engebu i Søgne FK skriver:

Innsamlingen startet opp mandag 25. mars på formiddagen og avsluttet på kvelden. På den korte tiden klarte vi og samle inn hele 22.100 kroner som vil gå uavkortet til Mysa i Nairobi. Styret i Mysa Søgne kommer til å bestemme hva de skal bruke penger til og vi skal passe på at dette blir brukt som det skal.

Vi takker alle som har vært med og bidra til dette. Flere private vipset også inne penger i forskjellige beløp. Murisør, Roger Aamodt Bygg og Søgne og Greipstad sparebank hev seg rundt og støttet dette. Vi takker alle for støtten.

Søndag kveld regnet det noe helt enormt. Vi hadde vært ute og spist og på vei hjem var veier blitt til elver. Regnet kom på kort tid.

Et voldsomt regnvær slo inn over Nairobi søndag kveld.

Ny slum

Mandag var vi på ny tur i en annen slum. Her var vi inne i et skur. Her besøkte vi en dame på 63 år. Hun hadde bodd der på samme plass i 34 år. Helt urolig at det går an. Samme sted besøkte vi creakids som er et slags bibliotek. Mange inntrykk sitter igjen.

Nå reiser nesten hele reisefølget på en Safari til Masi Mara som er en av verdens mest kjente nasjonalparker. Det har vært mange dager med slum og elendighet. Samt mye glede å se. Spesielt hos barna. Det blir fint og koble litt av med andre tanker og de vil sitte sterkt etter alt vi har sett her.

Du kan lese mer om MYSAs venner her.

Les også:

Powered by Labrador CMS