Mannskap nummer fem: Bjarte Tonheim, Karsten B Nilsen, Peder Tonheim, Josef Espeland, Theodor Loka, Even Tønnessen, Lars B Nilsen og Linus B Nilsen. Ikke tilstede Markus Hide. Bilde er tatt i Sjøtorp

«Lybsken» vender hjem: - Gleder oss til utegudstjeneste og kåring av «Øymesteren»

Publisert Sist oppdatert
Mannskap nummer seks: F.v.: Olai Bjørndal, Ruben Stokkeland, Bård Gotskalk Austefjord, Fredrik Lyngroth Sagstuen og Martin Austefjord. Bildet tatt i Gøteborg

- Det har vært en begivenhetsrik reise for de rundt 50 BK Sjøspeiderne i disse seks ukene som har gått. Nå gleder vi oss til å komme hjem til søndagens utegudstjeneste og kåringen av «Øymesteren» ved speiderhuset i Kårholmsundet.

1. juli

Det er sekretær i Flekkerøy BK Sjøspeidere Bård Austefjord som sier dette til N247 torsdag formiddag.

En snart seks ukers seiltur går mot slutten. Det var 1. juli at den første av i alt seks puljer entret sin egen havseiler «Lybsken» i Frederikshavn. Den lange seilasen gikk først mot Sverige, videre til Åland og Finland.

Bård forteller:

- Onsdag kom vi til Gøteborg. Kvelden brukte vi blant annet til å kose oss med bowling. I dag torsdag drar vi en tur på tivoliet Liseberg. Fredag morgen setter vi baugen mot Skagen, og lørdag håper vi på litt medvind når vi vender hjemover til Flekkerøy som vi beregner å ankomme før søndagens utegudstjeneste klokken 11.00, sier Bård Austefjord og avslutter.

- Vi fikk også oppleve stormen «Hans». Den bet kraftig fra seg i Sverige, men alt var vel ombord hos oss, sier Austefjord.

N247 har «fulgt» Sjøspeiderne på sin ferd så langt og presentert gruppebilder. I forrige uke var det leder Karsten Nilsen som var skipper ombord.

Mye folk

- Alt skal ligge til rette for at mannskapet ombord i «Lybsken» skal få en varm velkomst ved speiderhuset søndag. Vi er en flott gjeng med sjøspeidere som først skal arrangere utegudstjeneste, videre blir det gratis grillmat til alle fremmøtte, før «Øymesteren» skal kåres, sier primus motor Roger Pettersen til N247.

Det var stor stemning under konkurransen i Kårholmsundet i fjor. Her er Martin Lea i full spring under palleløpet. På en fullsatt tribune var det full jubel.

I fjor møtte rundt 350 tilskuere opp. Det blir forskjellige aktiviteter inne i sundet, og høydepunktet blir selvfølgelig palleløpet fra speiderhuset og over til sjøbuene på andre siden.

Roger Pettersen er primus motor bak søndagens arrangement ute ved Speiderhuset i Kårholmsundet (i bakgrunnen). Sammen med en stor gjeng med medhjelpere gjør de klar for utegudstjeneste og kåring av «Øymesteren».

- Det er cirka 35 meter over sundet, og det blir lagt ut rundt 30 paller. I fjor slo dette skikkelig til, og folk koste seg skikkelig. Det var mange som løp kjapt over, mens enkelte fikk seg en dukkert, sier Roger.

- I selve finalen venter det en overraskelse. Den som møter opp får se, sier han og minner samtidig om tilgangen til parkering. Vi håper folk tar beina fatt. Det er ingen parkeringsplasser ved speiderhuset. For de som bor et lite stykke unna, blir nærmeste parkering ved barneskolen, avslutter Pettersen.

Les også:

Powered by Labrador CMS