Charlotte og Erlend Nilsen koser seg ved bålet sammen med barna Gorine og Didrik. I konkurransen kalles det for «bålkos».

Ny konkurranse: - Dette er utrolig gøy

Publisert Sist oppdatert
Underveis på turen traff vi på Kristina og Richard Tørressen. De hadde funnet elleve poster rundt på Østerøya, samt sett to rådyr og hørte en hakkespett på turen.

– Vi har kost oss på vår ferd på Flekkerøy. Både langs asfalten og inne i skogene. Dette er en konkurranse vi håper å få se enda mer av, sier Charlotte og Erlend Nilsen.

Fornøyde: Onsdag ettermiddag traff N247 de ute i Lindebøskauen. De hadde med seg barna Gorine og Didrik på jakt etter en av de rundt 30 postene som i forkant var spredd rundt på hele Flekkerøy.

Idéskaper bak denne nye formen for konkurranse for både store og små, er det Fredrik Elvatun som står bak.

Han flyttet med familien til øya for snaue to år siden.

– Det er Flekkerøy Vel som er arrangør. I god tid i forkant har jeg vært rundt hele øya og plassert ut rundt 30 poster som folk skal finne. Før folk tar fatt på konkurransen, har de kjøpt et kart som viser vei. Deretter handler resten om mobiltelefonen. Gjennom disse hjelpemidlene skal de finne frem til postene. Poster som kan inneholde mange oppgaver. Her finner du barnequiz som handler om påsken. Det finnes poster hvor oppgavene handler om å lage et sandslott, en båt, om å fiske eller så handler det om bålkos, sier Elvatun.

Denne oppgaven handlet om å lage en liten båt.

Han sier videre at det er veldig mange som har reist til fjells.

Hjemme: – Jeg har laget denne form for konkurranse for de som skal bruke feriedagene hjemme. Folk kunne melde seg på til dette mellom mandag og onsdag. Vi solgte rundt 40 kart. Siden det for det meste er familier og vennegjenger som har kjøpt kart, kan du gjerne gange med både tre og fire personer per kart. Så det er en god del mennesker som går rundt å leter etter postene på øya i påsken. Konkurransen vare frem til søndag, og de som har fått registrert minst åtte poster, blir med i premietrekningen andre påskedag, fortsetter han.

– Denne form for konkurranse er helt ny. Vi er fornøyd med starten, så får vi se om vi følger opp med noe liknende senere. Jeg har truffet på mange folk som syntes dette er gøy. Det som varmer mest, er å se at mange har med barna på tur. Det er nettopp det mye av konkurransen handler om, sier Elvatun videre.

Bålkos: – Dette passer oss midt i blinken. Her kan vi ta med oss barna våre Gorine og Didrik ut på tur, og samtidig ha et gøyalt mål for dagen, sier Charlotte og Erlend Nilsen.

- Vi fant de to første postene ute på Geiderøya. Så gikk turen til Paulens Geiderøy. Der handlet det om å lage en båt. Stranda nede ved Skjærgårdsheimen var neste stopp. Der måtte vi fiske en fisk eller lage et sandslott. Siden det ikke var liv i havet, ble det sandslott, sier Erlend med et smil.

– Nå står vi på posten inne i Lindebøskauen. Her handler det om bålkos, og nettopp kose oss, det skal vi. Han Fredrik må få skryt for dette påfunnet. Håper å se mer av dette, sier Erlend, mens Charlotte skyter inn at de har funnet 17 poster, og skal fullføre konkurransen fordi dette er veldig gøy for hele familien.

Gorine og Didrik med selvplukkede blomster, med god hjelp av mamma Charlotte.

På turen traff N247 også på Kristina Tønnesen og Richard Tørressen.

Elleve poster: – Vi har vært rundt om på Østerøya og funnet elleve poster. Dette er et genialt påfunn for de som har noen dager hjemme. Jeg hadde også med dattera mi og ei venninne litt tidligere, og de koste seg veldig, sier Richard blid og også veldig fornøyd med tiltaket.

Powered by Labrador CMS