Fløys jenter 10 lag: Foran fra venstre: Mie, Tone, Pernille,Sunniva, Lissie Sofie , Sofia og Mathilde. Bak f.v. Emine, Rachel, Molly, Nora, Mari og Johanna.

Sør Cup: Kamper og dugnad hånd i hånd

Publisert Sist oppdatert
Glade trenere for Jenter 10, og dugnadsarbeidere i Fløy fotball. Fra venstre: Gunnar Pettersen, Kathrine Thomassen, Stina Samuelsen og Simon Rosenvinge.

Det krever et enormt stort engasjement for å ta i mot over 1.200 spillere og ledere, og samtidig avvikle over 500 kamper i løpet av fire dager. Det klarer Fløy Fotball på lille Flekkerøy.

Dugnadsånd

Det er knapt noen steder i hele landsdelen at det arrangeres så mye som det gjør her ute i løpet av ett år. Det er nok lettere å notere ting de forskjellige lag og foreninger ikke er borte i, enn det de steller i stand. Hvert bidige år. Her snakker vi om masser av dugnadsarbeid, tid og sted. Og ikke minst å få plass til alle gjestene som kommer innefra, og som trenger et sted å overnatte.

– Vi har tatt i bruk det som tenkes kan av overnattingsmuligheter, og vi kom i havn til slutt. I tillegg til alle ledige steder på øya, har vi som vanlig brukt Sjøstrand skole. I år har vi også fått låne Møvig skole i tillegg. Vi har jo rekordoppslutning i hele Sør Cup, (over 600 lag) og vi har rekord med 248 påmeldte lag på øya, sier den lokale turneringsleder på øya, Rolf Guttormsen til N247 på den andre cup-dagen.

Plukket søppel

Etter kampene er det klar for litt dugnadsarbeid. Her plukker Nora f.v. Pernille, Molly og Rachel søppel på banene.

Søndag traff N247 jenter 10-årslaget til Fløy på Cemo Arena. De gjorde klar til kamp, den andre av totalt fem i løpet av disse dagene. Men for de blide jentene handlet det ikke bare om leken med lærkula. Neida, dugnadsånden i klubben har spredd langt ned i årsklassene hos de blå og hvite i disse dagene.

Flere familiemedlemmer møter opp for å heie på jentene. Roger Pettersen (t.v.) er onkel til Johanna mens Kjell Omland er bestefar til Nora.

– Etter kampen lørdag, var fire av spillerne med og plukket søppel rundt banen. Det må til, og lagvenninnene skal også få sin tørn, sier trener og mamma Kathrine Thomassen og smiler.

Men, det er ikke bare jentene som spiller ball, som er i sving. Kathrine forteller videre.

– Vi voksne må selvfølgelig også ta våre vakter. Vi er fire foreldre rundt laget. Stina Samuelsen har nattevakt, Gunnar Pettersen skal stå i kiosken, Simon Rosenvinge er både nattevakt og dommer. Selv har jeg ansvar for saniteten, sier Kathrine Thomassen etter jentes kamp.

Totalt skal det dekkes rundt 600 «vakter» i løpet av Sør Cup. Bare på Flekkerøy.

Powered by Labrador CMS