Adri Gradinariu t.v., Stian Aukland og Jan Helge Pettersen i bedriften Express har hatt jobben med å fjerne de gamle og sette opp de nye skiltene langs fylkesveien på Flekkerøy.

Nå er dette forkjørsvei

Publisert
Nå er det satt opp skilt med 30 km/t på hele Vesterøya. Bildet er tatt like før åpningen av at hele fylkesveien på Flekkerøy et blitt forkjørsvei. Dette er like nedenfor den gamle butikken på Kjære.

Tirsdag kveld ved 23.00-tiden ble arbeiderne ved bedriften Express og fylkeskommunen ferdig med all skiltingen i forbindelse med at det nå er blitt forkjørsvei på hele fylkesveien fra Geiderøya på Østerøya og helt ut til Åshavn på øyas vestside.

Over 60 skilt

– Tirsdag morgen fortsatte arbeidet med skiltingen. Det ble jobbet helt frem til klokken 23.00. Så når folk våkner opp onsdag og skal rundt på jobb, blir øyfolket møtt med en helt ny skilt-anvisning enn det de har vært vante med, sier rådgiver Bjørn Atle Tjelta i Agder fyleskommune.

Med det mener han at det gule og sorte forkjørsveiskiltet er på plass på alle stolpene langs hele fylkesveien på strekningen. De er plassert like under skiltene som igjen viser fartsgrensen på stedet du kjøres.

– Vi har nok satt opp godt over 60 skilt, sa de tre arbeiderne N247 traff utpå tirsdagen ved Kjære-jordene.

De jobber i bedriften Express som har utført arbeidet.

30 km/t

Før klokken 23.00 tirsdag kveld, var fartsgrensen på hele fylkesveien øya på tvers 40 km/t.

Nå er det blitt endringer. Bor du på, eller skal ut mot Vesterøya, er fartsgrensen satt ned til 30 km/t. Helt fra rundkjøringen og ut til der Åshavn treffer på Vestergabet. Skal du motsatt vei etter at du er ferdig med rundkjøringen, kan du fremdeles holde 40 km/t. Helt frem til krysset ved Skålevigsgarden/Paulen. Derfra og ut mot Geiderøya er farten satt ned til 30 km/t.

– Nå blir det jo en overgang og litt nytt for mange dette. Og det vil nok bli en innkjøringsperiode. Men det handler jo i bunn og grunn om å forholde seg til skiltingen, kjøre etter forholdene og bruke fornuften, sa Tjelta til N247 da vi skrev om saken før pinsehelgen.

Powered by Labrador CMS