Ingvill Ukkelberg fra Marnardal idrettslag tok sin andre seier i Tjomsevannet rundt på Kristi himmelfartsdag.

Ny seier i Tjomsevannet rundt

Publisert

– Rundt 150 til 160 løpere har deltatt i de ulike versjonene i årets utgave av Tjomsevannet rundt. Det er vi fornøyde med, sier Jon Fjeld fra arrangørklubben Søgne idrettslag friidrett til N247 ett år etter at det tradisjonsrike løpet ble gjennomført for 40. gang med ny løyperekord.

I alt deltok cirka 160 løpere i de ulike klassene av Tjomsevannet rundt torsdag.

Som i 2022 var det Erik Udø Pedersen fra Ullensaker/Kisa IL som krysset målstreken først blant de konkurrerende deltakerne i den 6.520 meter lange hovedløypa. Med tiden 21.02 var han et lite minutt bak sin egen rekord fra fjoråret.

– I dag er det helt greit, det var ingen målsetting med ny rekord i år igjen, sier vinneren med bakgrunn i nabokommunen i vest.

Nummer to i klassen ble Lars Aanensen som representerer Søgne Skiklubb.

Seier nummer to

Også i kvinneklassen ble det seier til en tidligere vinner da Ingvill Ukkelberg passerte målstreken på tunet til Søgne gamle prestegård.

– Jeg måtte sjekke før start i dag, og det var i 2019 jeg fikk min første seier her rundt Tjomsevannet, sier hun til N247.

I forkant av hovedløpet på 6,5 kilometer ble det gjennomført to kortere varianter. «Lille Tjomsevannet rundt» er på 1,5 kilometer, og i tillegg ble det arrangert «Bitte lille Tjomsevannet rundt» på 400 meter for de yngste deltakerne.

Jon Fjeld fra Søgne idrettslag friidrett med premier og medaljer til deltakerne i Tjomsevannet rundt.
Lars Aanensen fra Søgne skiklubb løp inn til andreplass i årets utgave av Tjomsevannet rundt.

Les også:

Powered by Labrador CMS