I utslaget til Discsør har Kjell Klungland et bredt utvalg av discer og utstyr til utøvere av frisbeegolf.

– Hvorfor ikke prøve?

Publisert Sist oppdatert

Sporten frisbeegolf har fått mange tilhengere, og med en flott bane ute i naturen ved Tinntjønn har den lokale interessen for aktiviteten vært økende. I dag er det mange som er aktive enten det er som ren rekreasjon eller for å perfeksjonere seg som aktive utøvere.

– På en skogsbane som den på Tinntjønn er det mange discer som forsvinner. Utøverne kaster en frisbee, den runde discen, mot målet, men så tar den en uventet retning og blir borte i skogen, eller den havner i vannet og ender som det vi kaller «lostdisc», forklarer Kjell Klungland til N247.

Han forteller at han sammen med bror Karl Klungland i løpet av en periode på tre år hentet opp rundt 3.500 discer under dykking i vannet ved banen.

Marked for utstyr

– Det var da jeg tenkte, hvorfor ikke prøve å åpne et utsalg for utstyr til frisbeegolf, og da med hovedtyngde på discer av høy kvalitet. Lokale sportsforretninger har noe utvalg, men ikke i den grad vi kan tilby i en spesialforretning, utdyper Klungland.

Som tenkt, så gjort, og siden tidlig i juli har han på ettermiddag- og kveldstid åpent utsalg av utstyr og discer i utallige varianter.

– Mange spillere bruker en egen app for å finne og bestille baner, og via denne finner de også frem til utsalget. Nå i sommer har vi hatt flere besøk av turister, både norske og fra nedover i Europa. Sporten og baner kan virke å være betydelig mer tilgjengelig her enn i mange land nedover, og turistene er begeistret for baner som den på Tinntjønn med flott beliggenhet i naturen, og de kommer hit og handler, forteller Klungland videre.

Markedet for discer er betydelig i følge den nyetablerte forhandleren.

Samleobjekt

– Skal du ha greit utstyr for å spille på én bestem bane, snakker vi om opp til ti discer, men spiller du på flere ulike baner stiger antallet. I tillegg vil barn og unge gjerne ha spesielle discer hvor prisen ikke bare reflekterer kvalitet, men i minst like stor grad farger og motiv. Noen av disse blir også samleobjekt, forklarer han.

Discer med spesielle motiv er populære blant yngre spillere.

Når det i tillegg «mistes» flere tusen discker bare på én bane her lokalt, så blir det også mange som skal erstattes, selv om «lostcisc» samles inn og i noen grad hentes igjen av eierne.

– Enn så lenge er dette bare på fritidsbasis, så får vi se hvordan det utvikler seg. Interessen for sporten virker i alle fall å være sterkt økende, sier Kjell Klungland som selv har blitt en aktiv spiller etter det som i starten var ment som rekreasjon.

Powered by Labrador CMS