I utslaget til Discsør har Kjell Klungland et bredt utvalg av discer og utstyr til utøvere av frisbeegolf.
I utslaget til Discsør har Kjell Klungland et bredt utvalg av discer og utstyr til utøvere av frisbeegolf.

– Hvorfor ikke prøve?

Publisert Sist oppdatert

Sporten frisbeegolf har fått mange tilhengere, og med en flott bane ute i naturen ved Tinntjønn har den lokale interessen for aktiviteten vært økende. I dag er det mange som er aktive enten det er som ren rekreasjon eller for å perfeksjonere seg som aktive utøvere.

– På en skogsbane som den på Tinntjønn er det mange discer som forsvinner. Utøverne kaster en frisbee, den runde discen, mot målet, men så tar den en uventet retning og blir borte i skogen, eller den havner i vannet og ender som det vi kaller «lostdisc», forklarer Kjell Klungland til N247.

Han forteller at han sammen med bror Karl Klungland i løpet av en periode på tre år hentet opp rundt 3.500 discer under dykking i vannet ved banen.

Marked for utstyr

– Det var da jeg tenkte, hvorfor ikke prøve å åpne et utsalg for utstyr til frisbeegolf, og da med hovedtyngde på discer av høy kvalitet. Lokale sportsforretninger har noe utvalg, men ikke i den grad vi kan tilby i en spesialforretning, utdyper Klungland.

Som tenkt, så gjort, og siden tidlig i juli har han på ettermiddag- og kveldstid åpent utsalg av utstyr og discer i utallige varianter.

– Mange spillere bruker en egen app for å finne og bestille baner, og via denne finner de også frem til utsalget. Nå i sommer har vi hatt flere besøk av turister, både norske og fra nedover i Europa. Sporten og baner kan virke å være betydelig mer tilgjengelig her enn i mange land nedover, og turistene er begeistret for baner som den på Tinntjønn med flott beliggenhet i naturen, og de kommer hit og handler, forteller Klungland videre.

Markedet for discer er betydelig i følge den nyetablerte forhandleren.

Samleobjekt

– Skal du ha greit utstyr for å spille på én bestem bane, snakker vi om opp til ti discer, men spiller du på flere ulike baner stiger antallet. I tillegg vil barn og unge gjerne ha spesielle discer hvor prisen ikke bare reflekterer kvalitet, men i minst like stor grad farger og motiv. Noen av disse blir også samleobjekt, forklarer han.

Discer med spesielle motiv er populære blant yngre spillere.
Discer med spesielle motiv er populære blant yngre spillere.

Når det i tillegg «mistes» flere tusen discker bare på én bane her lokalt, så blir det også mange som skal erstattes, selv om «lostcisc» samles inn og i noen grad hentes igjen av eierne.

– Enn så lenge er dette bare på fritidsbasis, så får vi se hvordan det utvikler seg. Interessen for sporten virker i alle fall å være sterkt økende, sier Kjell Klungland som selv har blitt en aktiv spiller etter det som i starten var ment som rekreasjon.

Powered by Labrador CMS