Søndag formiddag hentet de frivillige opp 47 spøkelsesredskap fra Holskogkilen. Her er de på Høllen vest hvor redskapen blir dokumentert og lagt i container.

47 redskap på tre timer

Publisert Sist oppdatert
Følgebåten som henter opp ballongene dykkerne sender opp til overflaten.

Søndag formiddag var på nytt frivillige fra Søgne dykkerklubb og Songvaar Fyrs venner på jakt etter spøkelsesredskap i skjærgården.

I løpet av tre timer ble 47 redskap plukket opp fra bunnen i hummerreservatet i Holskogkilen, selv om det ikke er rekord, var det mye, forteller Karl Klungland i klubben til N247 søndag ettermiddag.

– Vi var fem dykkere, Nils Haugland som båtfører og Geir Smebøle i følgebåten. Jeg vil gjerne takke for en fantastisk innsats fra dykkerne Glenn Ivar Tønnessen, Arne Wathne, Morten Lossius, og Knut Severinsen, sier han.

Klungland var selv i vannet søndag.

Mange ballonger med redskap i Holskogkilen søndag formiddag.

– Det tar aldri slutt. rekorden er 70 på én økt, men 47 er rimelig mange redskaper på så kort tid. Alle redskapene var gamle, og de er nok satt før området ble hummereservat for rundt to år siden. Det var mange «kinateiner», noen skotteteiner, ruser og noen garn. Grunnen til at vi ikke holdt på lengre var at vi rett og slett gikk tomme for ballonger vi bruker til å sende opp redskapen med, fortsetter han.

Geir Smebøle i Songvaar Fyrs Venner sier også at dette var mye gammelt redskap.

Det ble mye redskap i følgebåten til dykkerbåten etter søndagens ryddeaksjon.

– Det var tydelig at det som kom opp hadde stått lenge. Fullt av søle og skikkelig grodd. Heldigvis var det kun et fåtall av redskapen som fremdeles fisket og derfor var alle sikre på at redskapen ikke er satt i verneperioden, sier han.

Dykkerklubben har store planer for høsten og skal delta på både nasjonale og internasjonale konferanser om spøkelsesredskap, rydding både under og over vann, en sak N247 kommer tilbake til.

Les også:

Powered by Labrador CMS