Stortingspresident Masud Gharahkhani under arbeid med rydding av spøkelsesredskaper i Arendals skjærgård mandag formiddag. Her med Siri -Lill Kristoffersen i Søgne Dykkerklubb.

Stortingspresidenten: – Et imponerende arbeid

Publisert
Stortingspresident Masud Gharahkhani sammen med dykkerne Karl Klungland (t.v. og Glenn Ivar Tønnesen.

Mandag morgen, nøyaktig klokken 10.05 entret stortingspresident Masud Gharahkhani Søgne Dykkerklubbs «Snorkel III» som har tatt turen til Arendalsuka for å jakte på spøkelsesredskaper og ikke minst informere om det arbeidet som klubbens medlemmer har gjort gjennom mange år.

Relatert artikkel: På redskapsdykk med stortingspresidenten

Gharahkhani ble kledd opp i regntøy fra klubben og etter en briefing om bord i dykkerbåten gikk presidenten over i lettbåten for å dra opp teiner dykkerne sender opp fra bunnen ved hjalp av poser som fylles med luft.

Presis klokken 12.30 ble stortingspresidenten «levert» på brygga i Arendal.

På to dager har klubbens medlemmer plukket opp 78 redskaper, dekk og søppel. Gjengen gjennomfører et nytt dykk mandag ettermiddag.

– Godt inntrykk

– Jeg tror vi klarte å gi et godt inntrykk av det arbeidet vi gjør. I alle fall var stortingspresidenten imponert og han fikk med selvsyn se hvor mye vi plukker opp på kort tid. Han var også svært delaktig i dagens arbeide og gjorde en god jobb med å dra opp teiner og dekk. Det er en ordentlig grisejobb, og stortingspresidenten er en «likandes» kar, sier Geir Smebøle i Songvaar Fyrs Venner og Søgne Dykkerklubb.

Hele gjengen etter ryddetoktet i Arendals skjærgård mandag formiddag.

Han er båtfører under ryddedykkene til klubben.

– I tillegg fikk vi opp noen kamskjell som stortingspresidenten med følge fikk smake på, avslutter han.

I kveld holder Karl Klungland foredrag og tirsdag skal gjengen på ti frivillige prøve å få med seg ansatte i Fiskeridirektoratet på rydding.

– Imponerende

Geir Smebøle i Songvaar Fyrs Venner og Søgne Dykkerklubb var båtfører under mandagens ryddetokt med stortingspresidenten.

– Det var imponerende å se hvordan denne gjengen jobbet. Tungt var det å dra opp redskap og søppel, men slik er det jo, sier stortingspresidenten til N247 mandag ettermiddag.

Han forteller videre at det var overaskende å se hvor mye dykkerne fant.

– At det var så mye spøkelsesredskaper og søppel der nede var overraskende. Det var ikke et stort område vi ryddet i, og jeg vil gjerne si tusen takk til denne gjengen frivillige som lot meg ble med for å se dette med egne øyne. Det var noe annet enn å se på bilder, fortsetter han.

Han legger til at i tillegg til dette viktige arbeidet virker denne gjengen til å ha skapt et svært godt sosialt miljø gjennom den tiden de har holdt på.

Powered by Labrador CMS