Trosseriggen settes på plass av dugnadsgjengen og vitner om at det nærmer seg årets gratiskonsert i HaugenParken

Før konserten med Di Derre: – Alt gjøres på dugnad

Publisert
Otto Eriksen er usikker på hvor mange år det har blitt arrangert gratiskonserter i HaugenParken men mener årets artister er nummer 12 i rekken.

Otto Eriksen må tenke seg godt om når han skal svare på hvor mange år det har vært invitert til gratiskonsert i HaugenParken. Etter litt nøling kommer han frem til at årets konsert trolig er nummer 12 i rekken, men legger samtidig til at det et par ganger har vært to konserter samme år.

Det vi vet er at det i 2020 ble markert at parken ble etablert 25 år tidligere og fikk sin nåværende utforming i 2010. Det vi også vet er at kommende søndag skal Di Derre stå på scenen i HaugenParken, og som tidligere er konserten gratis for publikum.

– I dag er vi i full gang med rigging. Alt av forberedelser foregår på dugnad, forklarer Eriksen og legger til at kranbilen er skaffet til veie av XL-bygg mens selve scenen lages i løpet av uka av den lokale bedriften Gunnar Grødum AS.

Trosseriggen monteres og gjøres klar for å heises på plass av dugnadsgjengen bestående av Jardar Lie, Per Svendsen, Marius Gundersen, Egil Olsen og Otto Eriksen.

Onsdag er en dugnadsgjeng på plass og får hjelp av kranbilen til å sette opp den store trosseriggen. Det er noen år siden denne sist ble brukt, men den erfarne delen av dugnadsgjengen har et godt grep om prosessen, og riggen kommer raskt på plass.

Per Svendsen sørger for at riggen blir sikret i scenebygget.

– Resten skal på plass i løpet av kort tid, lyd og lys er det siste som rigges, og det kommer opp søndag formiddag, tilføyer Eriksen.

– Lenge på ønskelista

Med bare gule ringer på oversikter fra yr.no har dugnadsfolket stor tro på at publikum også i år kommer til å fylle HaugenParken.

– Di Derre har stått på ønskelista i minst syv til åtte år. Nå har vi endelig kommet i mål og er sikre på at dette er underholdning som mange liker. Konserten søndag starter klokken 18.00, men med godt vær og dyktige artister på scenen kan det være en god ide å være litt tidlig ute. Husk at konserten også i år er helt gratis for publikum, avslutter Otto Eriksen.

Les også:

Powered by Labrador CMS