Oppdatert: Se resultatet

Parkentusiast Otto W. Eriksen og kunstner Ivar Åsland i HaugenParken med kunstverket som skal fornyes.

«Må være verdensmester i airbrush uten tilløp»

Oppdatert: Se resultatet

Publisert Sist oppdatert

– Kunstverket heter «Profil» og er laget av kunstneren Gunnar Torvund. Det har stått her i HaugenParken siden denne var ny for mer enn 30 år siden, og det bærer preg av tidens tann, sier Otto W. Eriksen, entusiast med stort engasjement for folkeparken på Nodeland.

Kunstverket ble i sin tid gitt av Torvund, og det ble reist av Valle kommune som en hilsen fra Paal-Helge Haugens fødested.

– Etter mange år ute i vær og vind er kunstverket falmet og ser slitent ut. Vi har derfor sett på muligheten for å gi det en overhaling, forklarer Eriksen.

Det har likevel ikke bare vært enkelt ettersom kunstneren som stod bak verket er død. Det måtte derfor gode hjelpere til, og Eriksen og Haugen har vært i kontakt med Kristiansand kommune der rådgiver i kulturstab, Angjerd Munksgaard har vært behjelpelig med å ordne kommunal finansiering av restaureringen.

– Proff kunstner

– Det var heller ikke gitt hvem som kunne ta på seg et oppdrag av denne typen, men med finslendingen Ivar Åsland på laget har vi fått riktig mann til oppdraget, utdyper Eriksen.

Åsland er ikke minst kjent for utsmykking av store og små kjøretøy med sin airbrush, og Otto Eriksen mener Åsland må være verdensmester i aibrush uten tilløp, altså rett mann til et slikt oppdrag.

Åsland tror likevel at det blir andre verktøy enn airbrush som må til i vinden utendørs, men torsdag er han allerede godt i gang med grunnarbeid på kunstverket. De to i parken forteller også om utfordringer med å finne riktige fargekoder, men mener de har kommet frem til kunstverkets originale farger selv om folk som vil sammenligne dagens utgave av kunstverket kanskje ikke husker hvordan originalen egentlig så ut for over 30 år siden.

– Bokstavene på Gråtassen er håndmalt av Ivar Åsland, forteller Otto Eriksen.

Dersom ikke været spiller utøverne et puss, håper de to at kunstverket «Profil» skal være ferdig pusset opp når helga er over.

– I alle fall vil det være ferdig i veldig god tid før vi skal ha «Di Derre» på konsert i HaugenParken 11. juni, avrunder Otto Eriksen.

Dette er «Profil» slik kunstverket fremstår sent fredag. – Et fantastisk flott resultat, sier Otto W. Eriksen om kunster Ivar Åslands arbeid.

Les også:

Powered by Labrador CMS