Blant annet ble det hentet opp ei skytematte og 40 dekk under dagens ryddedykk i Ny-Hellesund. På bildet Parkvesenets ansatte: Ragnar Olsen, Dag Oddmund Rosseland, Terje Greibesland og Anette Døvik.

Skytematte hentet opp under ryddedykk

Publisert

– Nå er det temmelig rent på bunnen i Ny-Hellesund, sier leder i Søgne Dykkerklubb, Karl Klungland til N247 onsdag ettermiddag. 

Da hadde klubbens medlemmer og Skjærgårdstjenesten i Parkvesenet i kommunen avsluttet et nytt ryddedykk i Ny-Hellesund.

For en snau uke siden var Søgne Dykkerklubb og Skjærgårdstjenesten i Parkvesenet på samme sted og ryddet på havbunnen fra Verftet til Greteskjær. Den gang fant de så mye søppel, redskaper og bildekk at en ny ryddeaksjon måtte til for å bli ferdig.

Fylte «Lyna» tre ganger på få timer

Det som ble liggende igjen på bunnen var blant annet store dekk som ikke kunne dras ombord i «Lyna» med håndmakt. Onsdag var Skjærgårdstjenestens «Dybingen» følgebåt til dykkerne. Båten har kran og gjorde jobben mye enklere for de som plukker opp ballongene dykkene sender opp etter å ha festet disse på søpla.

Dagens resultat av ryddingen er rundt 40 dekk, stoler, batterier, ikke minst en skytematte(!) og en god del søppel. Det anslås at vekta på dagens «fangst» var rundt tre tonn.

Dykkere gjør seg klar for å starte onsdagens ryddedykk i Ny-Hellesund.

Om bord i «Dybingen» var Dag Oddmund Rosseland, Ragnar Olsen og Terje Greibesland. Karl Klungland, Jan Kristoffersen, Morten Lossius og Steven Van Royen var i vannet. Geir Smebøle, Anton Amundsen og Ole Jørgen Johanson i dykkerbåten.

Parkvesenets bil med henger stod ytterst på Høllebrygga for å ta med seg alt ombord i båten til Skjærgårdstjenesten. Den var ikke stor nok og lastebil måtte bestilles. Bare skytematta anslås å veie godt over to tonn.

Powered by Labrador CMS