
Her kommer årets pinnekjøtt
Det er ikke bare hummer som hentes i Søgne-skjærgården i disse dager. Storsauebonden Audun Abrahamsen var torsdag ute på Skarvøya og hentet inn de dyra som blir til det eksklusive pinnekjøttet som kommer for salg på Låvebroa på Stauslandstunet nærmere jul.
- Skjærgårdsfôr
- Disse har gått på Skarvøya etter å ha vært i fjellet tidligere i år. En måned med godt «skjærgårdsfôr» gjør at våre villsauer får en ekstra god smak av skjærgård og det hele er helt økologisk. Når dyra beiter i fjellet og på øyene, får kjøttet en mørkere farge og har en «villere» smak, sier han.
Artikkelen fortsetter under bildet.
Sauebonden Audun Abrahamsen hentet torsdag villsau fra øyene i Søgne-skjærgården. (Foto: Nicolai Prebensen).
- Når dyrene spiser det de egentlig skal spise, blir kjøttet rett og slett bedre og sunnere. Forskning viser at kjøttet fra gressspisende dyr er en like god kilde til Omega 3 som fisk, sier den lett reklamerende sauebonden.
Abrahamsen har villsau, en rase som er «urnorsk».
«Urnorsk»
- Dette er den samme rasen som vikingene for tusen år siden hadde med seg på sine båtreiser, blant annet til Island og Færøyene. Rasen kan spores helt tilbake til den yngre steinalder, sier han.
Over helgen fraktes værlammene videre til Fatland slakterier for videre foredling.
Resten av besetningen på øyene, 110 firbente i alt, skal tilbringe vinteren på øyene i Søgne-skjærgården.
Det nærmer seg jul.
Bildet: (Tilbake på fastlandet etter en måneds «skjærgårdsferie» i vakker natur. (Foto: Nicolai Prebensen).

Tilbake på fastlandet, hentet av Arvid Raae, Vidar Olsen, Border Collien "Jepp" (3) og Audun Abrahamsen. (Foto: Nicolai Prebensen)