Unni Pettersen tilbyr utleie til alle typer selskap.
Unni Pettersen tilbyr utleie til alle typer selskap.

Ikke helt slutt i 2. etasje på Høllebrygga

Publisert Sist oppdatert
Svein Eikeland som var en av de siste gjestene nyter Fish and chips servert av Marianne Fidje.
Svein Eikeland som var en av de siste gjestene nyter Fish and chips servert av Marianne Fidje.

Denne artikkelen ble først publisert 25. august.

I slutten av juni ble det offentliggjort at Vertshuset Høllen Brygge ville legge ned driften i løpet av september 2023 etter over seks års drift. Eier og driver Unni Pettersen uttalte til N247 at det er tid for alt og hun ville avvikle selskapet på grunn av litt helseutfordringer samt full jobb i Nordsjøen.

Utleie

Ettersom det ikke har vært noen henvendelser fra aktører som vil drive videre i lokalene på Høllen Brygge har eierne av lokalene funnet ut at man går over til å leie ut lokalene som selskapslokaler frem neste sommer.

– Selv om Vertshuset legger ned så vil alt inventar og utstyr stå igjen. Forskjellen fra tidligere er at man fra 1. oktober kan leie lokalene (flere å velge mellom) og leier kan selv sørge for å dekke bordene, lage mat på kjøkkenet og stå for serveringen, eller få hjelp av Unni til dette. Alt utstyr på kjøkkenet, glass og porselen blir tilgjengelig. PA-anlegget vil også stå til benyttelse hvis leietaker stiller med egne innleide musikere. Uansett dag og tidspunkt så kan lokalene leies om det er minnestund, konfirmasjon, jubileum, firmafest eller andre sammenkomster, sier Pettersen.

Gir seg ikke helt

For Unni sin del så vil hun gå inn i en ny rolle som en slags vaktmester ansatt hos lokalenes eiere. Hun vil da stå for utleie vil sørge for at de som leier lokalene får tilgang på nøkkel for tidsrommet de leier lokalet og den hjelp og veiledning de ønsker og har behov for.

– Vi håper at flest mulig vil benyttes seg av denne muligheten med å leie lokaler som har «alt» av utstyr tilgjengelig. Med denne ordningen kan gjestene ta med sin egen mat, drikke, samt personell. Greia nå er at man kun betaler for leie av lokalet, som vil være til en hyggelig pris per person, uttaler Unni Pettersen som da vil være kontaktpersonen ved utleie.

Unni Pettersen og Marianne Fidje er inne i siste fase for Vertshuset Høllen Brygge.
Unni Pettersen og Marianne Fidje er inne i siste fase for Vertshuset Høllen Brygge.

– Vanlig drift på sommeren?

Eierne av lokalene har også håp om at noen vil drive restaurantdrift i sommermånedene.

– Som alltid så er det i sommermånedene at besøket er så bra at restaurant-driften er drivverdig. Hvis det noen som kunne tenke seg å tenke seg å holde restaurantdrift i de tre sommermånedene så er det bare å ta kontakt. Her har de alt de trenger for å åpne dørene. Jeg håper at det vil bli en type restaurant som vi ikke har i Søgne per i dag. Hva med tapas-restaurant på Høllen Brygge neste sommer?, avslutter påtroppende vaktmester Pettersen.

Nest siste middagsgjest

Søndag 20. august var siste dag hvor det var mulig å spise middag på Vertshuset. Nest siste gjest denne dagen var Svein Eikeland som syntes det er trist at dette tilbudet legges ned.

– Selv om jeg som mange andre Søgne-folk ikke har løpt ned dørene på Vertshuset så synes det er kjedelig at dørene stenges, men jeg forstår hvorfor det skjer og at når sommeren er over så det for få spisegjester som gjør at det er vanskelig å få lønnsomhet gjennom et helt år, uttalte Eikeland som inntok sitt måltid på verandaen på Vertshuset Høllen brygge.

De aller siste spisegjestene Anne og Eddie Lesund sammen med servitør Marianne Fidje.
De aller siste spisegjestene Anne og Eddie Lesund sammen med servitør Marianne Fidje.

Finale

Frem til siste åpningsdag i baren som blir lørdag 23. september tilbyr Vertshuset et finaleprogram hvor flere kjente artister vil underholde de neste helgene.

Gampesparket

Når det gjelder utleie av lokalene så har allerede arrangøren av Gampepark-banketten, som forgår siste helga i Januar sikret seg lokalene på Høllen Brygge. Da vil Jorunn Rosland ta med utstyr fra XO-puben på Tangvall og tilby Gampesparkere og andre en skikkelig bankett, hvor høydepunktet blir Busserulls Jubalon show med Gunnar Andersen i spissen.

Les også:

Powered by Labrador CMS