- Jeg begynte selv å jobbe med ungdom som ungdom

Publisert

Han ønsker helst å holde seg i bakgrunnen. Det å lage noe blest om hva han driver med fra han står opp på morrakvisten til han køyer om kvelden, er hans, og bare hans. Men av og til må Oddvar Vigebo fra Vågsbygd vise ansikt.
 
Vant nylig pris
Selv om veldig mange innbyggere i den store bydelen vet hvem 51-åringen er og hva han driver med, ønsker han å gå stille i dørene. Men, nylig fikk han utdelt «Amfelia og Oskar-prisen» i regi av Amfi Vågsbygd, og da løftet den blide gutten litt på sløret til N247.

Oddvar er Vågsbygd-gutt god som noen. Han er oppvokst oppe i Åsane-området, og det ble barneårene på Vågsbygd skole, før han og vennene ble ungdommer og flyttet til Fiskå skole. En skole som senere i livet skulle bety mye for ham, og ikke minst for veldig mange andre mennesker.

- Etter 9. trinn tok skoletiden slutt for min del. Når jeg prater med andre om det videre livet mitt, sier jeg kort og greit at jeg har «jobbet og sjauet» siden, sier Oddvar med et smil.

N247 treffer han i «Galbi Bua» ved Fiskå skole, hvor han jobber som miljøarbeider. Sammen med Hussein Al-Kahrasani.

- Hussein er en kjempegrei og flink miljøarbeider. Vi trives veldig godt sammen i jobben. Det må du få med deg. For det fortjener han, sier Oddvar Vigebo.
 
Begynte tidlig
For å fortelle noe av det Oddvar har drevet med siden han sluttet på skolen, kan vi i et kort ordlag vise til følgende;
Det første han gjorde, sammen med broren Bent, var å starte et diskotek i «bomberommet» i Åsane. Videre ble det biljard, og ungdommene i bydelen koste seg veldig med disse syslene på fritiden.

- Jeg var vel rundt 17 år den gang, minnes Oddvar.

Årene gikk, og neste skritt i livet skulle handle om fotball. Det ble engasjement i støtteapparatet i IK Våg senior. Videre ble han trener for Radars pikelag som jo i sin tid hadde et veldig godt damelag. Vågs guttelag ble det neste.

- Jeg var fem år i IK Våg, og ti i Radar, sier den populære og godt likte
miljøarbeideren, som også arrangerte sine mange år med styrketreninger med ungdom i Våg-huset på Karuss.
 
Omskolering
For rundt 18-20 år siden ønsket Oddvar å omskolere seg.

- Jeg jobbet noe i industrien den gang. Og for å bli barne- og ungdomsarbeider, måtte jeg gjennom en syv måneder lang voksenopplæring ved siden av min vanlige jobb. Etter det ble det Karuss skole hvor jeg jobbet både med ungdom og på SFO. Og i de siste 15 årene har det handlet om Fiskå skole, sier Oddvar.

- Oddvar er både miljø-, barne- og ungdomsarbeider. Han gjør en veldig god og flott jobb hos oss, sier rektor Oddvar Vik ved Fiskå skole.
 
- Veldig gøy
- Jeg setter pris på å bli satt pris pris på. Men jeg ønsker helst å gå stille i dørene, sier Oddvar Vigebo.

Men dette må han tåle;
- Vi setter hvert år opp en pris vi kaller for «Amfelia og Oskar-prisen». Det er en pris som går til en person eller til ei gruppe eller et lag som gjør seg bemerket i bydelen Vågsbygd. Jeg vet at det finnes veldig mange som gjør en fantastisk jobb på sin fritid med andre mennesker. Denne gang fikk Oddvar Vigebo tildelt prisen. Sikkert veldig populært blant barn og ungdom. Og ikke minst blant både foreldre og lærerkorpset. Hører mye skryt om Oddvar, sier Boye Ording senterleder hos Amfi Vågsbygd.

- Jeg takker veldig for prisen, og setter pris på den. Jeg tenker jo på jobben min fra jeg står opp til jeg køyer om kvelden. Om at ungdommen jeg jobber med har det greit i hverdagen, sier Oddvar Vigebo.
Fra venstre : Vinneren av Amfelia og Oskar Prisen, Oddvar Vigebo, senterleder Boye Ording og konferansier Tanya Brunvand (Foto: Privat)
Powered by Labrador CMS