
Karuss skole overtar driften av «Krinken» på Flekkerøy
- Vi ser veldig frem til dette. Både elever og lærere ved Karuss skole i Vågsbygd, gleder seg til å videreføre driften og vedlikeholdet av det tidligere Kringkastingsbygget på Flekkerøy, sier rektor Hege Ose til N247.
Alle skolene
Den blide rektoren er imidlertid kjapp med å presisere;
- Dette er et sted hvor de andre skolene både i Vågsbygd og på øya selvfølgelig kan benyttes seg av. Denne flotte perla ved sjøen nede i Lindebøskauen blir ikke Karuss skole sitt «eget». Bare så det er klart. Men vi skal drive det, eller kall det gjerne for vedlikehold, sier Hege Ose med et godt smil.
I de siste ti årene er det Lindebøskauen ungdomsskole som har hatt ansvaret for vedlikeholdet. Et flott knippe med ivrige og flinke lærere har sammen med deres respektive elever gjort en kjempejobb, og stedet er blitt godt benyttet. Til blant annet seiling, mange flotte badedager, grilling, samt undervisning. I tillegg har bygget blitt pusset opp innvendig til blant annet utleie. I skauen kloss ved, har de satt opp to gapahuker som har blitt godt benyttet av de to barnehagene som ligger i Lindebøskauen, og av turfolk forøvrig.
Kapasitet
- Karuss skole har en flott kapasitet av lærere til å drive dette videre. Nå har Lindebøskauen ungdomsskole hatt Kringkasteren i ti år, nå er driften i andres hender. Vi er veldig takknemlig for at Karuss skole vil drive det videre, og at andre skoler også kan benytte seg av dette flotte stedet, sier rektor Marianne Jonassen.
- Vi har hatt en god dialog med skolen på øya helt siden vi fikk ideen om søke om driften. Og det setter jeg stor pris på, sier Hege Ose, som har vært rektor ved Karuss skole i syv år.
Skolen, som ligger ved Karuss oppvekstplass, har 430 elever fra første til tiende trinn, samt 50 ansatte. Skolen ble bygd i 2002, og den er flott og ikke minst fargerikt inndelt mellom barne- og ungdomstrinnene.
Transport
I de ti årene Lindebøskauen skole drev «Krinken», var det bare et «hopp og et lakk» for lærere og elever for å komme seg fra skolebenken og ned til idyllen ved sjøkanten. Den veien blir en god del lengre fra midtre Vågsbygd og ut til øya.
- Det er jo bare en snau liten måned siden vi overtok Kringkasteren. Så det aller meste er nytt for oss. Men, vi er allerede i gang med tanker om transport. Om å skaffe oss fremkomstmidler til både lands og sjøs. En buss og en båt står høyt i kurs. Vi får ta et steg av gangen. I de siste ukene har vi hatt folk der ute som har stelt med forskjellige ting. Så folk tilknyttet skolen har hatt litt grønne fingre i juli og august, sier rektoren med et smil.
Artikkelen fortsetter under bildet.

En del av elevene fra Karuss skole samlet foran « Krinken» tirsdag. (Foto: Arild Hansen).
Kompetanse
Hege Ose blir bare blidere og blidere jo mer hun snakker om «Krinken».
- Karuss skole har absolutt ingen tilknytning til sjøen. Nå vet jeg at vi har voksne ansatte med stor kompetanse. Vi vet jo at vi overtar et sted som er holdt ved like av kyndige øyfolk. Noe vi akter å videreføre. Når det gjelder elevene våre, får jo de en helt ny hverdag de gangene vi drar på tur til Kringkasteren. Her kan de utfolde seg både ute og innendørs. Dette kan bli et flott undervisningstid i en skjønn natur. Da snakker jeg om hele skoleåret. Vi har blant annet elever som har fag som de kan utføre der ute. Det blir nok litt annerledes enn det å sitte i sine vanlige klasserom, sier Ose.
- Vi gleder oss, hele gjengen på Karuss skole, avslutter hun.
Roy Wiken er assisterende kommunalsjef for skole og SFO i Kristiansand.
- Et stort pluss
- Dette stedet er en flott ressurs for skolene. Og da var det vel naturlig for oss å gi dette til Karuss skole. Det er en stor skole, så vedlikehold og drift er nok i trygge hender. Det at andre skoler også kan benytte seg av dette, er jo et stort pluss, sier Roy Wiken til N247.

Lærere fra Karuss skole med vind i seilene. Håvar Lomheim (t.v.) og fagarbeider Odd-Børre Hansen. (Foto: Arild Hansen)

Tre representanter fra Karuss verksted. Fra venstre Gabriel Skjærvild Christensen, Krister Tofteberg og lærer Trond Trælandshei. (Foto: Arild Hansen)