Symfonica i Kilden 2023.

Startet med en morsom idé: – Booket til ny konsert neste år

Publisert

Som pensjonist fant Ragnar Klami igjen frem bassgitaren og har i lang tid vært dypt engasjert i kulturmiljøet rundt Sygna kultursenter på Nodeland. Med sin finske bakgrunn har Klami latt seg inspisere av blant annet bandet Nightwish og konseptet «Raskasta Joulua», og tidlig i 2023 fikk han et brennende ønske om å få til en julekonsert inspisert av det finske bandets musikk.

– Det er vel ikke så stor forskjell på hvilken musikk finner og nordmenn liker, sier Klami som forklaring på hvorfor han ønsket å teste denne musikkstilen.

For å teste ut idéen sin trengte Klami input fra det lokale «metallmiljøet».

Musikerne samles

– Den eneste jeg kjente var gitaristen Pål Olsen fra Hortemo. Han er dyktig, og dessuten har han kontakter i det rette miljøet, forklarer Klami videre.

Etter et par møter og forklaringer fra bassisten var kontakten etablert, og jobben med å skaffe dyktige musikere ble satt i førersetet.

– Pål skaffet tidlig ytterligere en habil gitarist, Bent Lindebø opprinnelig fra Flekkerøy. Nestemann inn ble pianisten Bent Slotten fra Vennesla, Bent spilte tidligere i «PULSE-gjengen». Trommisen Daniel Stålnacke fra Vestby i Østfold kom vi i kontakt med gjennom Bruce Rasmussen på UiA. Så kom vokalistene Ann Kristin og Andreas også på plass, fortsetter Klami entusiastisk før han legger til de tre koristene  som kompletterte ensemblet.

Med hele ensemblet på plass inviterte Klami til møte på Sygna hvor han spilte julemusikk med Nightwish for å høre hvordan musikerne opplevde dette, og etter at alle involverte tydelig ville være med på veien videre ble det øvelser gjennom hele sommeren.

– Det var et utrolig stort og profesjonelt engasjement fra alle. De øvde hjemme og i sine studio og sendte forslag og arrangement. Utøver høsten følte vi at noe var på gang og bare fortsatte å vokse, men nå var tiden også inne for å komme oss inn på aktuelle scener før jul, legger han til.

To fulle hus i Kilden

Debutkonserten ble lagt til Arendal Kulturhus i Arendal, en scene Klami beskriver som et godt sted for en noe nervøs premiere.

Ragnar Klami.

En av de mer spesielle opplevelsene ifølge han selv var da han ville leie konsertlokale i Kilden.

– Etter å ha hørt oss presentere opplegget vårt var beskjeden tilbake at Kilden ønsket å engasjere Symfonica uten kostnader for bandet. De trodde på konseptet vårt og uttalte selv at de var trygge for at dette var en kvalitet Kilden kunne stå inne for.

– Så ble det da også to fulle hus på Kilden i desember. Konseptet vårt må tydeligvis ha truffet med en kjemperespons fra publikum og Kilden . Vi ble umiddelbart satt på kalenderen til Kilden i desember 2024, sier en fornøyd bassist etter at Symfonica nå også har lagt bak seg årets siste konsert på hjemmebanen Sygna kulturhus.

Musikere Symfonica:

Vokal Ann Kristin Eikeland. Stemmeprakt av de sjeldne, hun gjorde seg bemerket i Woice. Meget dyktig sangerinne, som imponerer som metal vokalist.

Vokal Andreas Ougland. Stemmen fra Konsmo. Har sunget fra 5-årsalderen. Deltatt i Woice hvor han imponerte stort.

Gitar Bent Lindebø. Gitarist fra Guardians of Time. Fra Flekkerøy, Bent og Pål passer sammen som hånd i hanske. De spiller melodisk og følsom og vakkert.

Gitar Pål Olsen. Gitarist fra Guardians of Time Fra Kristiansand bydel Hortemo.

Piano Synth Kim Slotten. Spilt i Puls (Tribute to Pink Floyd) komponist arrangør

Trommer Daniel Stålnacke. Trommeslager fra Vestby, studerer musikk på UIA, er blant mest lovende trommeslagere i Norge. Imponerer stort.

Bass Ragnar Klami: Født i Finland, flyttet til Kristiansand i 1969. Spilt bass siden 1973. Samlet musikerne til Symfonica – Inspirert av Raskasta Joulua fra Finland

(Kilde: Kilden.com/forestilling/symfonica/)

Fortsettelsen

Klami forteller at veien i det kommende året ikke er lagt, bortsett fra å takke ja til ny julekonsert i Kilden den 7.12.2024.

– Ellers er vi i tenkeboksen. Vi vurderer å lage en innspilling med tre til fire av låtene. Vi tar en oppfølging når vi kommer til januar. I år gjennomførte vi fire konserter. Det hadde jo vært utrolig spennende om vi kunne får til 15 - 20 konserter neste år? Det må vi komme tilbake til når vi har summet oss. Et slikt opplegg er krevende på mange måter, men det hadde vært utrolig gøy om alt klaffer, sier Symfonica-bassist Ragnar Klami.

Powered by Labrador CMS