Songdalen skolekorps og Bjørn Egeli som var konferansier gjennom kvelden.

«Kulturen Blomstrer på Nodeland»

Publisert
Where Speech Ends spilte to musikkstykker fra en kommende plate som kommer ut litt senere i høst.

Sist torsdag var den årlige konserten og kulturaftenen på Sygna Kultursenter. Hver høst vises det frem kulturaktiviteten som gjøres av frivillige foreninger.

Det var korps, kor, band, dans, som ga en fin variasjon i dagens program. Den eneste aktiviteten vi savnet, var kulturskolen, som har ett altfor stivbeint system for å delta sammen med de frivillige organisasjonene.

Kveldens konferansier var Bjørn Egeli, som hadde sitt publikum i sin hule hånd, og moro var det.

Sygna Kultursenter driftes av tre frivillige foreninger, Songdalen Skolekorps, Tuntrallen og Songdalen Blues og Rock Klubb. Aktiviteten i bygget er stor, og her er store muligheter for mange både voksne, barn og ungdom å bidra til bydelens kulturelle aktiviteter.

Skolekorps

Kom og Dans på scenen i Sygna Kultursenter torsdag kveld.

Kvelden begynte med at Songdalen skolekorps spilte musikaler og filmmusikk. Skolekorpset blir bare bedre og bedre, fin balanse blant messingblåserne, som gjorde dette til en fin musikalsk opplevelse.

Så fikk vi en presentasjon fra Songdalen Blues og Rock Klubb, hvor bandet, Where Speech Ends spilte to musikkstykker fra en kommende plate som kommer ut litt senere i høst. Bandet spilte en spennende form for rock, som var røft og vakkert samtidig. Publikum var meget begeistret. Det blir spennende å se bandets utvikling.

Svingdans

«Kom og Dans «En oppvisning av svingdanser. Det interessante her var, at dette passer folk i alle aldre og alle koste seg på gulvet. Dette er sosialt hyggelig og bra trim folk som ønsker å bevege på seg til musikk.

Tuntrallen «Gla koret» Er ett kor cirka 40 trivelige uformelle «sangfugler» av begge kjønn i alderen 30-80 år. De øver nå i Sygna, det nye kulturhuset på Nodeland hver torsdag fra 19.30-2130, og dirigeres av Alexander Gluch. Dette er en flott gjeng som liker å synge sammen.

Tuntrallen «Gla koret». – Dette er en flott gjeng som liker å synge sammen, skriver artikkelforfatteren.

Torsdag 14.desember inviterer de til julekonsert på Sygna Kultursenter, da blir det kjente og kjære julesanger og mye allsang sammen med publikum.

Afrikansk Dans

Det var moro å oppleve, høre og se, Afrikansk musikk og dans. Danserne beveger på en annen måte enn vi er vant til å se. Dansen ble en spennende måte å vise Afrikansk kultur på. Afrikanske dansen var en fin avslutning på kveldens oppvisning.

Powered by Labrador CMS