Også skolen på Langenes kan bli lagt ned.

– Langenesbygda står samlet

Publisert

– Jeg engasjerer meg fordi jeg er opptatt av nærmiljøet, opptatt av barns oppvekstsvilkår og en god skole. Jeg er også leder i den lokale velforeningen Søvigneset vel, sier Karl W. Strandvik til N247.

Anledningen er at Strandvik etter onsdagens oppslag om nedleggingstruede skoler har kastet seg på tastaturet og engasjert seg for den lokale skolen på Langenes.

På en lokal Facebook-side inviterer han til mobilisering for Langenes skole og inviterer beboere til å ta kontakt gjennom sine respektive velforeninger.

Karl W. Strandvik er leder i Søvigneset velforening.

– Det er viktig at vi mobiliserer for å bevare og utvikle skolen og at dette blir forankret i de lokale velforeningene, sier Strandvik og forteller om overveldende respons kort tid etter at han inviterte til mobilisering.

– Mange sier at initiativet må følges opp, vi vil spille på lag med FAU, Utdanningsforbundet og andre relevante organer. På sikt også med lokalpolitikerne, og da skal det ikke være tvil om hvor Langenesbygda står, utdyper Strandvik.

Lang prosess

I starten av en prosess frem mot endelige politiske vedtak vil Strandvik i første omgang samle lokale krefter og følge saken for å se hvordan Langenes skole håndteres i den videre prosessen med politisk behandling i juni og deretter offentlig høring.

– Det blir nok en lang prosess før vi får endelige vedtak for skolen her, men vi vil være tidlig ute og ha mulighet til å komme med innspill fra ei bygd som i denne saken står trygt samlet, sier Strandvik til N247.

Powered by Labrador CMS