Walter Steffensen Wassertheurer (t.v.) og Harald Langenes omkom i båtforliset fredag.
Walter Steffensen Wassertheurer (t.v.) og Harald Langenes omkom i båtforliset fredag.

– Må ha skjedd noe uforutsett

Publisert Sist oppdatert

Det var Harald Langenes (56) og Walter Steffensen Wassertheurer (65) som omkom i båtforliset fredag.

– De to var kamerater og svogere og satte sikkerheten høyt, sier Jørn Lauvsland som er en god venn av familiene.

Det var Fædrelandsvennen som omtalte saken først.

– De ville aldri dratt ut hvis de var i tvil, og derfor må det ha skjedd noe uforutsett. Da de gikk ut var det rolig, og de skulle være tilbake før det blåste opp, fortsetter han.

Harald og Walter giftet seg i et dobbeltbryllup i 2006, Harald med Anne-Jorunn og Walter med Lisbeth. Det er de etterlatte som ønsker at navnene skal publiseres, og de understreker at begge to var erfarne fritidsfiskere som ikke tok unødige sjanser på sjøen. De ønsker også å takke for all omtanke og støtte fra familie, venner og kolleger. De vil også takke alle som møtte opp og ville delta i søket.

Harald har vært i Redningsselskapet i mange år og Walter har vært sjømann i 40 år og soneleder for sikkerhet i Color Line.

– Uhell

Den 20-fots store båten som kameratene eide sammen var utstyrt med sporing, og Lauvsland har sett gjennom sporene denne fredagen.

– Båten lå i Langeneskilen, og turen ut til Lille Lyngholmen tar 10-15 minutter. Det kan se ut som om det var der båten gikk ned, rundt klokken 13.00. Dette var lenge før det blåste opp, og det må ha vært et uhell som førte til ulykken. Det var lite skader på båten, og det kan være en brottsjø som har fylt båten med vann, sier Lauvsland og legger til at begge hadde flytedrakter på seg.

Harald Langenes etterlater seg to barn i ungdomsskolealder, og Walter Steffensen Wassertheurer fire barn og et barnebarn.

Det var Haralds kone Anne-Jorunn som ante uråd fredag ettermiddag da mannen og svogeren ikke var kommet tilbake, og hun dro til hytta på Langenes for å se etter de to. Da de ikke var på plass ringte hun Lauvsland som igjen ringte politiet og satte i gang redningsaksjonen.

Teinetrekket fredag skulle være det siste for i år.

Powered by Labrador CMS