Fiskesuppe til terningkast seks!

Skagen pub Søgne åpnet – N247 trillet terning

Publisert Sist oppdatert
Verandaen på Høllebrygga var fylt opp med fornøyde spisegjester.

Lørdag 1. juni var det klart for en etterlengtet åpning av Skagen pub Søgne. Fra klokka 12.00 til de sene nattetimer var restauranten ved brygga i Høllen nesten overfylt med spisegjester hvor fire kokker og åtte servitører hadde sin fulle hyre med å servere spente gjester.

I forbindelse med åpningen tok N247s reportasjeteam en tur innom med medbrakt terning for en anmeldelse av mat og service.

Mye og god mat for pengene

I et stort og fristende utvalg av «danske-retter» landet teamet på å teste følgende tre retter: Dampede blåskjell, Fish & Chips og Skagens Fiskesuppe. Selv om absolutt alle bord var fylt med spisegjester ble vi kjapt geleidet til vårt bord og greit forklart hvordan vi kunne bestille mat og drikke gjennom QR-koden på bordet. Dette funket perfekt og det tok overraskende kort til før maten ble servert.

Dampende blåskjell.

Dampede Blåskjell: En stor og fristende porsjon levde opp til forventningen. Ekstra pluss gis også for mye suppe/kraft som smakte aldeles nydelig. Eneste minuset her var at det manglet en skål til en etter hvert stor haug med tomme blåskjellskall og mangel på gaffel (mulig den var glemt i stresset). Her landet terningen på en (god) femmer.

Fish and chips: Her valgte vi å legge til ekstra med fisk, noe man ikke trenger å gjøre hvis man ikke er skrubbsulten, da porsjonen uten tillegg inneholder godt med mat. Fisken og chipsen samt tilbehøret smakte godt, men retten vi fikk ikke så varm som den burde være i serveringsøyeblikket, slik at det ble nesten en kald-rett på slutten av matinntaket. Her lander altså terningen på en svak femmer.

Fish & Chips med ekstra fisk.

Skagens Fiskesuppe: Her var det klar tale fra testpanelet: Woow, dette var fiskesuppe på sitt aller beste. Fiskekraft var perfekt, sammen masse god både rød og hvit fisk samt deilige urter måtte fiskesuppa bare ende med terningkast seks.

Service og priser

Selv om det var et voldsomt trykk med fult hus av gjester så funket det meste rundt service meget bra. Blide og løsningsorienterte servitører gir stort pluss i karakterboka. Her går «sjefen sjøl» Carl-Erik «Kalle» Rasch-Haugen foran som et meget godt eksempel. Selv etter mange timer med fullt kjør i løpet av åpningsdagen/kvelden var Kalle «på» selv i de sene nattetimer. Eneste minuset rundt servicen var at farten bak bardisken bør opp et par hakk slik at ikke det blir kjempelang ventetid utålmodige tørste gjester. For servicen landet vi på terningkast fem.

Når det gjelder priser på mat og drikke så er det helt klart at restauranten tilbyr mat og drikke til meget hyggelige priser, som gir en mat og drikke opplevelse som ikke gjør det store innhugget i lommeboka. Prisene kan «mi lige» så her landet vi på en god sekser!

Konklusjon

Skagen brygge pub leverte virkelig på åpningsdagen, så får vi håpe at Søgne-folket og turistene kjenner sin besøkelsestid slik at Kalle & co får en god sommer som gjør at de dukker opp igjen neste sommer, forhåpentlig til en enda lengere sesong enn årets som er på to måneder. Oppsummert var helhetsinntrykket meget bra. «Heldigvis» var ikke alt perfekt og man skal alltid ha noe å strekke seg etter (sekseren), dog landet totalen på en god og fortjent femmer.

Avslutningsvis tar vi med følgende uttalelses fra en meget godt fornøyd gjest:

– Dette var en helt fantastisk middagsopplevelse til en meget hyggelig pris, så det er nesten sånn at vi nå vurderer å kutte ut å lage middag i heimen og blir daglige gjester her nede.

Les også:

Powered by Labrador CMS