Rektor Anita Fredriksen i veksthuset sammen med gjester fra bydelene øst i Kristiansand onsdag formiddag.

– Mange i den nye kafeen

Publisert Sist oppdatert

I oktober 2022, før rektor Anita Fredriksen hadde flyttet inn i sitt nye kontor ved Søgne videregående skole på Tangvall, fortalte hun til N247 om skolens planer for veksthuset på plassen mellom skolebygget og sentrum.

– Vi ser for oss uteområdet med drivhus som et sosialt samlingspunkt der elever og bygdas befolkning kan møtes, sa Fredriksen for litt over ett år siden.

I tilknytting til drivhuset og uteområdene var tanken at skolens elevbedrift skulle etablere utsalg kombinert med kafedrift hvor besøkende kan ha et sosialt treffpunkt. Med rundt 600 elever og 120 ansatte vil bare den videregående skolen alene generere stor trafikk av mennesker inn mot hele Tangvall sentrum og være med å skape grobunn for lokalt næringsliv og sosiale aktiviteter.

Det var Eslam Kadrich fra voksenopplæringen som hadde kontroll bak disken i kafeen onsdag.

Har åpnet

Nå er ideen satt ut i livet, og onsdag formiddag var kafeen i veksthuset godt besøkt med ukens meny «En liten smak av Asia».

– Det er elever fra voksenopplæringen og hverdagslivstrening som drifter kafeen, sier spesialpedagog Siri Lølandsmo til N247.

I tillegg til at det serveres vårruller, kaffe og kaker i kafeen, har elevbedriften også salg av ferskt brød, kaker og grønnsaker som kundene kan ta med seg hjem. I drivhuset finner vi også et eget bord med stiklinger og avleggere av grønne planter som vil være klare for salg om kort tid.

På programmet i tiden frem mot jul er også besøk av barnehagebarn som skal pynte treet i veksthuset. Da blir det også kjøring med hest og kjerre fra Søgnetunet.

Rakel og Rebecka fra hverdagsliv med brød og kaker som selges fra elevbedriften.

– Vi har stadig kontakt med det lokale næringslivet på Tangvall, og fremover ønsker vi å være med på å utvikle et samarbeid som kommer alle til gode. Vi tenker det er positivt for et godt miljø for skole, næringsliv og alle som handler eller har andre gjøremål i ot rundt det flotte sentrumsområdet vi har fått på Tangvall, sier rektor Anita Fredriksen til N247.

Stiklinger og avleggere fra grønne planter er klare for salg så snart planterøttene får etablert seg i pottene.
Powered by Labrador CMS