Over 500 møtte opp til åpningen av Søgnes første kjøpesenter.

Tett med folk under åpningen

Publisert Sist oppdatert
Søgne musikkorps stod for den musikalske underholdningen.

– Parkeringskjeller og byggetrinn I har en kostnad på rundt 450 millioner kroner. Når trinn II står klart mot slutten av 2024 kan vi legge til 250 millioner. Tangvall Arena trinn III skal være klar i 2025, og trinn III og IV er beregnet å koste en halv milliard, det innebærer at når alt står klart har vi investert 1,2 milliarder på Tangvall, sa utbygger og daglig leder i Murisør, Tom Arne Aamodt til N247 onsdag ettermiddag.

Torsdag formiddag åpnet trinn I og det var en betydelig interesse fra publikum da dørene åpnet like etter klokken 10.00.

Over 500 møtte opp for å beskue Søgnes aller første kjøpesenter.

Offisiell åpning

Servering av marsipankake fra Edgars Bakeri på åpningsdagen til Tangvall Arena.

Det var varaordfører Erik Rostoft som stod for den offisielle åpningen og Søgne musikkorps stod for den musikalske underholdningen fra klokken 09.45.

Under den offisielle åpning i underetasjen fortalte daglig leder i Murisør, Tom Arne Aamodt om prosessen fra selskapet kjøpte sin første tomt, om reguleringsprosessen og perioden fra arbeidet på tomta startet for tre år siden frem til åpningen i dag. Har orienterte også om selskapets videre planer for tre nye byggetrinn før hele Tangvall Arena står ferdig med 35 til 40 butikker totalt.

Han takket alle som har vært involvert i prosjektet, næringsdrivende og naboer som har hatt anleggsarbeidet tett innpå seg i byggeperioden, før varaordføreren stor for den offisielle snorklippingen og slapp de mange hundre ventende kundene inn i kjøpesenteret for første gang.

Tidligere rådmann i Søgne kommune, Kim Høyer Holum var blant gjestene under åpningen og han fikk en spesiell takk for å ha vært en viktig brikke under kommuneadministrasjonens håndtering av planarbeidet i forkant av bygging av det nye kjøpesenteret.

- Nesten uvirkelig

Gunnar Engebu, Ole J. Bueklev og Bjørn Stephansen var imponert over resultatet de fikk se og roste utbygger for gjennomføring mens de smakte på marsipankaken fra Edgars Bakeri i solskinnet på utsiden av kjøpesenteret torsdag formiddag.

Gunnar Engebu, Ole J. Bueklev og Bjørn Spehansen smaker på marsipankake fra Edgars bakeri.

- Dette er bare helt fantastisk og neste ubeskrivelig at vi opplever dette. Hvem kunne stått her for fem år siden og tenkt at dette skulle være en realitet i dag, sier Bueklev.

Han tror utbyggers motiv ikke utelukkende er økonomisk motivert, men like mye en genuin kjærlighet for Søgne og menneskene som bor i bydelen.

- Ønske om en møteplass

Ruben Storevold med bred erfaring fra drift av kjøpesenter er engasjert av utbygger og er en viktig brikke i kontakt med næringsdrivende som fyller kjøpesenteret.

Han sier til N247 at det har vært et ønske fra utbygger at senteret skal fungere som en møteplass både for beboere, handlende og folk som har sin arbeidsplass i Søgne.

Ruben Storevold er engasjert av utbygger som senterleder ved Tangvall Arena.

- Det at vi har fått med oss flere næringsdrivende med lokal tilknytting ser vi på som utelukkende positivt. Det samme gjelder at vi får med flere serveringsstedet og ikke minst en stor aktør som O'Learys som er her både med restaurant og samtidig tilbyr mange aktiviteter til besøkende, sier han.

Han mener den store oppslutningen om åpningsdagen er et godt tegn for senterets videre drift og viser til at serveringssteder og butikker allerede er i full sving med å ta seg av forventningsfulle kunder i de første timene etter åpningen.

Mange fremmøtte både inne i og utenfor Tangvall Arena på åpningsdagen 20. april.
Stor trafikk i Søgnes første rulletrapp på åpningsdagen for Tangvall Arena.
Varaordfører Erik Rostoft stod for den offisielle åpningen av Tangvall Arena trinn I
Powered by Labrador CMS