Torsdag 20. april åpner Tangvall Arena trinn I. Utbygger Murisør med daglig leder Tom Arne Aamodt vil investere rundt 1,2 milliarder kroner totalt i de fire trinnene prosjektet består av.

Åpner Tangvall Arena trinn I

– Skal investere totalt 1,2 milliarder

Publisert Sist oppdatert

Torsdag 20. april 2023 åpnes dørene for Søgnes første kjøpesenter, Tangvall Arena trinn I, og flere helt nye butikker og serveringssteder er klare til å ta imot sine første kunder. N247 har fulgt prosessen fra utbygger Murisør med daglig leder Tom Arne Aamodt og samarbeidspartnere startet arbeider med detaljregulering av området i daværende Søgne kommune og frem til de første leilighetene er klare for innflytting samtidig som kjøpesenteret og parkeringskjelleren med plass til rundt 250 biler nå blir tatt i bruk.

Ett av flere inngangsparti til kjøpesenteret.

–Vi ønsker å ha med oss hele Søgne til å heie på dette prosjektet. Her legger vi til rette for butikker og kjøpesenter i to etasjer og flere kontorarbeidsplasser i de to neste etasjene. Under bakken blir det et stort parkeringsanlegg som åpner opp for å parkere innendørs. Herfra kan kunder, ansatte og beboere gå tørrskodd til butikker, kontorer og leilighetene som ligger i de øverste etasjene, sa utbyggeren til N247 i desember 2019.

Nye arbeidsplasser

– Når kjøpesenteret i Tangvall Arena åpner i morgen er 12 av 14 butikklokaler allerede leid ut, og det betyr også rundt 50 nye arbeidsplasser i Søgne , sier Tom Arne Aamodt til N247 kvelden før åpningen.

O'Learys sportsbar med uteservering.

I tillegg til butikker inneholder Tangvall Arena rundt 100 kontorarbeidsplasser og 27 leiligheter. I leilighetene har beboerne allerede begynt å flytte inn.

MIX-butikk på gateplan.

I januar 2020 ble planene for Tangvall Arena for første gang presentert for det lokale næringslivet, og i april samme år startet arbeidet med å grave ut til parkeringskjelleren. I november 2021 var store deler av parkeringskjelleren inkludert den første nedkjøringen bygget, og de fire første etasjene av trinn I raget over bakken og antydet hvordan bygningen kunne bli seende ut.

Høsten 2022 startet bygging av Tangvall Arena trinn II, samtidig som første del av kjøpesenter med tilhørende kontorarealer og to boligblokker på toppen viste at byggingen var i rute og ville stå klar til åpning våren 2023.

Butikken Normal er en av de nye butikkene i Tangvall Arena trinn I.

– Parkeringskjeller og byggetrinn I har en kostnad på rundt 450 millioner kroner. Når trinn II står klart mot slutten av 2024 kan vi legge til 250 millioner. Tangvall Arena trinn III skal være klar i 2025, og trinn III og IV er beregnet å koste en halv milliard, det innebærer at når alt står klart har vi investert 1,2 milliarder på Tangvall, sier Aamodt og minner om at det nye skolesenteret like over veien har en kostnad på rundt en milliard.

– Bra for Søgne

Han er overbevist om at de store investeringene vil ha stor betydning for Søgnes fremtid og sier at en ferdig utbygging vil innebære rundt 35-40 nye butikker, rundt 200 nye leiligheter og skape rundt 400 nye arbeidsplasser i bydelen.

– Målet med å bygge Tangvall Arena har vært å skape en helhet hvor folk kan bo, leve, arbeide, handle og få gjort det meste de trenger i hverdagen. Vi tror derfor prosjektet vil være en boost for bydelen og håper nå at folk vil bruke alle de tilbudene som kommer her, utdyper Aamodt.

Parkeringskjelleren under Tangvall Arena har plass til rundt 250 biler.

At Søgne er rigget for vekst mener han underbygges av at det er den bydelen i hele regionen som har hatt størst vekst fra 2020 og fremover.

– Vi startet arbeidet her på tomta i april 2020, og det at vi kan stå her nå og se Tangvall Arene trinn I ferdig til åpning er ikke minst takket være alle de dyktige medarbeidere og samarbeidspartnere som har vært involvert. Det er veldig mange flinke folk som har stått på og som gjør at vi ser det resultatet vi har her nå, sier utbygger Tom Arne Aamodt til N247 timer før Søgnes første kjøpesenter åpner dørene for publikum.

Les også:

Powered by Labrador CMS