– Det er gøy med rekord, men aller viktigst er det at så mange brukte den digitale lommeboken sin for å gjøre 17. mai litt enklere, sier Vipps-sjef Rune Garborg.

Ny Vipps-rekord

Publisert Sist oppdatert

Med over 2,7 million betalinger på nasjonaldagen satte Vipps ny rekord for antall transaksjoner i løpet av ett døgn, 161.000 av betalingene ble gjort i Agder, mot 140.000 i fjor.

– Det er gøy med rekord, men aller viktigst er det at så mange brukte den digitale lommeboken sin for å gjøre 17. mai litt enklere, sier Vipps-sjef Rune Garborg.

Dårlig vær i store deler av landet la ingen demper på nordmenns vippse-iver. På nasjonaldagen betalte vi med Vipps til venner, bedrifter, restauranter, lag og foreninger, og til å sende pengegaver som aldri før. Til sammen ble det gjennomført 2.702.000 Vipps-betalinger i løpet av 17. mai. Den forrige rekorden var på 2.504.000 transaksjoner og ble satt for nøyaktig ett år siden, på nasjonaldagen i fjor.

Størst betalingstrykk var det rett før klokken 13.00. Da ble det gjennomført hele 8.400 Vipps-betalinger i minuttet.

Enkel bruk

Garborg tror enkel bruk er den viktigste grunnen til hvorfor så mange betaler med Vipps på 17. mai.

– De aller fleste som selger mat og forfriskninger på den store dagen oppfordrer folk til å betale med Vipps. Med godt synlige QR-koder og tydelig merking går det raskere unna, og man unngår kø både i skolegårder og på serveringssteder, sier Garborg, og legger til at Vipps også handler om trygghet.

– 17. mai er en dag med store folkemengder og mye farting. I stedet for å ta med lommeboken ut, legger folk betalingskortene sine inn i appen og betaler med Vipps. Dermed holder det å ta med mobilen.

Powered by Labrador CMS