- Rustet opp og allerede i bruk

Publisert

- Jeg er ikke helt sikker på hvorfor vi blir belønnet, men den gamle stien mellom Gamle Årosvei og Skilsmyra (Stokkelandsstien) er rustet opp og er allerede tatt i bruk, betalt av belønningsmidler fra fylket. Stien fremstår nå som ny, sier Tor Otto Kjær i ingeniørvesenet i Søgne kommune.


Kjær forteller at stien ble til i forbindelse med at hovedvannledningen til Langenes en gang ble lagt der.
Dugnad
- På 80-tallet drev beboerne med dugnad for å holde stien noenlunde ved like, men nå trengte den en skikkelig opprusting. Det var faktisk en av beboerne som søkte fylket om midler og jammen fikk han ikke tildelt 200.000 kroner til prosjektet på kommunens vegne, fortsetter han.
Under grusen ligger det nå duk på de våteste stedene, det er gravd nye stikkrenner og hele stien er bygd opp for å holde vannet unna.
- Strekket er på rundt 350 meter og stien er sikret mot Gamle Årosvei med bom. Bakken er litt bratt på toppen og det oppfordres til å ta det med ro på sykkel når man skal ned bakken mot Åros, avslutter han.
Maskinentreprenør Per Try (t.h.). har hatt oppgaven med å ruste opp stien på vegne av Søgne kommune. Syklisten som var på vei mot Skilsmyra ville ikke si til Tor Otto Kjær om hun ville sykle helt opp, men hun ga uttrykk for at stien var blitt veldig fin. (Foto: Nicolai Prebensen)
Stien er sikret med bom mot Gamle Årosvei. (Foto: Nicolai Prebensen)
Powered by Labrador CMS