Silje ut i den store verden: - Denne versjonen blir hetere

Publisert

Boken «ELSK MAT, ELSK MER» som ble lansert for to år siden er nå på vei ut i den store verden. Mandag kveld ble den engelske versjonen «Love Food» sluppet på

Kickstarter.com

, et amerikansk nettsted med 15 millioner brukere.


Kickstarter hjelper gründere i gang med innovative prosjekter og etter en grundig gjennomgang ble Siljes bok funnet mer enn god nok for nettstedet. Hun har nå 20 dager på seg til å få nok kunder til å kunne trykke den engelske versjonen av kokeboken hun har hatt stor suksess med i Norge.
Nytt opplag
Førsteopplaget av ELSK MAT, Elsk MER er snart utsolgt, og da trykker jeg et nytt. Det har vært en fantastisk reise så langt, og det har i hele denne perioden kommet nye ideer som jeg har jobbet intenst med, sier hun.
Hun kan ikke utdype dette videre nå, men hun har fått mye hjelp til noe hun kaller en nasjonal og internasjonal prosess og lover å komme tilbake til hva dette innebærer.
- En gang utpå vårparten kan jeg snakke om de nye prosjektene. «Hemmeligholdelsen» skyldes avtaler med leverandører og diverse patentavtaler som er inngått. Jeg kan si så mye at jeg for ikke lenge siden kom hjem fra Hong Kong, og det var ikke en ferietur, smiler hun lurt.
Mye god hjelp
Til lanseringen av den internasjonale utgaven av den småfrekke kokeboken har hun fått mye hjelp fra flere lokale selskaper. Kommunikasjonsbyrået Fundament har produsert en videoteaser til «Love Food» som nå ligger på det amerikanske nettstedet. Hun skryter uhemmet av Kai Hansen trykkeri som i det øyeblikket Silje har nok bestillinger til den engelske utgaven trykker på knappen og sender ut bøker til land langt utenfor Norges grenser.
- De har vært fantastiske i denne prosessen, og dengang vi trykket den norske versjonen var de like effektive og ekspeditte. Jeg er jo et aldri så lite petimeter og tør ikke annet enn å ha kontroll over trykkeprosessen, noe som blir umulig ved produksjon i utlandet.

Om den «nye» boken forteller hun om en enda litt frekkere utgave.
Artikkelen fortsetter under bildet.
Silje Merethe Fossnes har tilbragt mange timer ved spisestuebordet med forarbeidet til kokeboken «Love Food» som er en internasjonal versjon av hennes norske versjon som ble lansert for temmelig nøyaktig to år siden. (Foto: Nicolai Prebensen, arkiv).
- Litt hetere
- Vi har laget en ny forside, noen tekster er skrevet om og blitt litt hetere, sier hun og legger til at all produksjon er gjort hjemme på Torve i Søgne, inkludert videoen hvor opptakene ble gjort i stua og på kjøkkenet.
- Jeg har selv oversatt oppskriftene, mens en profesjonell oversetter har skrevet tekstene på engelsk, fortsetter hun.
Hun forteller videre at hun får spørsmål om hvordan hun tør lage en slik bok, i alle fall som sørlending.
- Min mor er sørlending og far er fra Nord-Norge. Jeg pleier å svare på det spørsmålet slik;
- Jeg er oppvokst med grisevitser om morgenen og bordbønn til kvelds.
Fossnes håper at boken vil bli godt mottatt «ute» og vil samtidig følge opp de nye prosjektene frem til våren 2019, fremdeles uten å si hva disse dreier seg om.
Sist oppdatert 20.11.2018 klokken 10:10 av Nicolai Prebensen
Den internasjonale versjonen av den småfrekke kokeboken til Silje Merethe Fossnes ble lansert fredag. (Foto: Nicolai Prebensen)
Powered by Labrador CMS