- Skal arrangementer avlyses kommuneoverlege Haarr? - Nei, et veldig nei

Publisert

Denne helgen arrangerer Søgne Håndballklubb hele syv kamper hjemme i Tinntjønnhallen og usikkerheten rundt koronasmitte har blitt et tema også i håndballklubben.


- Vi fikk en epost fra regionen om å forholde oss til håndballforbundets informasjon vedrørende kamparrangement. De igjen forholder seg til Folkehelseinstituttets informasjon og skriver videre at avgjørelser om arrangementer skal avholdes eller ikke avgjøres av den enkelte kommuneoverlege rundt i landet, sier leder i Søgne Håndballklubb, Gro Anita Kåsa Poulsen til N247 fredag ettermiddag.
Hun forteller videre at hun i løpet av dagen vil kontakte kommuneoverlegen for å få råd. Den jobben gjorde vi for henne.
- Skal arrangementer avlyses kommuneoverlege Dagfinn Haarr?
- Nei, et veldig nei, sier han kontant.
- Hvis alle forholder seg til den nasjonale hygienedugnaden, som helseministeren så nydelig kalte det for kort tid siden, er det bare å kjøre på. Jeg skal selv på Mezzoforte-konsert i Kilden i kveld, og er ikke nervøs i det hele tatt. Jeg var på konsert med symfoniorkesteret også i går på samme sted. Da oppfordret de publikum til å ikke bare å skru av mobiltelefonen, men også å hoste eller nyse i albuehulen eller bruke et papirlommetørkle hvis behovet kom, sier han.
Han forteller videre at grunnen til at publikum ikke får komme inn i Holmenkollen lørdag og søndag er transporten inn og ut som skulle ha foregått i overfylte T-banevogner. 
- Er du syk, hold deg hjemme
- Til de aller fleste arrangementene er det ikke slik, og helt sikkert ikke opp til Tinntjønnhallen. Er du syk, hold deg hjemme. Er du frisk skal du oppføre deg som normalt. Ha god håndhygiene og host eller nys i albuekroken, aller helst i et papirlommetørkle som kastes etter bruk. Sitter noen ved siden av deg som nyser og 
hoster uten å bruke albue eller tørkle, hold avstand, sier kommuneoverlegen videre.
- Dette var da gode nyheter. Jeg sender likevel en epost til de klubbene som kommer i helgen og ber dem også følge de rådene som gis fra Folkehelseinstituttet. Vi tilbyr også sprit-dispenser for de som ønsker å «vaske» seg. Vi kommer også til å be om at vi hilser på hverandre med knoker i stedet for håndtrykk, sier Kåsa Poulsen (bildet) og ønsker alle velkommen til Tinntjønnhallen både lørdag og søndag.
Sist oppdatert 06.03.2020 klokken 19:00 av Nicolai Prebensen
Kommuneoverlege i Kristiansand, Dagfinn Haarr sier til N247 fredag ettermiddag at alle arrangementer skal avvikles som normalt. - Publikumsavlysningen i Holmenkollen er et særtilfelle, sier han. (Foto: Kristiansand kommune)
Powered by Labrador CMS