Med tre bronsemedaljer fra VM for junior i Sør-Korea tidligere i år satser Caroline Finnestad Lund videre mot EM og VM i 2024.

– Satser internasjonalt neste år

Publisert
Søgne skytterlag håper å ta i bruk sitt nye anlegg i Årdalen i løpet av 2024.

I overkant av 50 interesserte hadde tatt turen til Søgne skytterlags nye skyteanlegg i Årdalen mandag kveld. Litt for å markere fremdriften ved skytebanen, men aller mest for å feire gode resultater av klubbens medlemmer med Caroline Finnestad Lunds tre bronsemedaljer fra VM som det ypperste bevis på en resultatmessig strålende sesong.

– Det har vært en lang prosess å få til denne skytebanen. Etter at nødvendige offentlige planer var i boks startet vi grunnarbeidene på tomta høsten 2018. Våren 2020 var det byggestart for selve bygget. Nå har vi et mål om at vi skal kunne ta i bruk anlegget i 2024, sier Tor Harald Lund til N247.

På selve bygningen er det kun mindre arbeider som gjenstår, og fra standplass ser det ut som 100-meteren nærmer seg ferdigstilling.

Tor Harald Lund og leder av Søgne skytterlag Magne Lorentzen i det nye anlegget i Årdalen mandag.

Leder av det lokale skytterlaget, Magne Lorentzen hadde bare gode ord å si om den enorme dugnadsinnsatsen som er lagt ned av klubbens medlemmer med Tor Harald Lund som den store drivkraften siden planene om en ny lokal skytebane første gang så dagens lys.

— Tar et friår

Etter videregående skole med skyting på NTG har Caroline Finnestad Lund nå valgt å ta et friår hvor hun vil satse for fult på skyting og internasjonale konkurranser. Her skytes med luftvåpen på 10 meter og finkalibret våpen på 50 meter.

– Caroline begynte tidlig. Jeg husker henne som 11-åring da hun var for ung til å delta på stevne. I dag kan hun nå så langt hun vil, kommenterte klubbleder Lorentzen.

Generalsekretær i Det frivillige Skyttervesen (DFS) Jarle Tvinnereim.

– Neste vår er det EM i Kroatia og senere på høsten VM i Peru. Jeg tar et friår fra skole og vil satse mot mesterskapene. Jeg har nok best sjanser på 50 meter, det er mer likt DFS-skyting som vi ellers holder på med i Norge, sier Caroline til N247 etter at hun har fått herder og ære fra egen klubb, fra Agder Samlag og fra generalsekretær i Det frivillige Skyttervesen (DFS) Jarle Tvinnereim som også var til stede for anledningen.

Generalsekretæren var videre veldig glad for å se et nytt anlegg som trolig blir den første norske EU-godkjente skytebanen. og han roste klubben for å klare å holde oppe aktivitetsnivå og rekruttering under perioden med å bygge et nytt anlegg.

Med på markeringen mandag var også representant fra Søgne og Greipstad sparebank. Den lokale banken har allerede vært inne med betydelige bidrag til klubbens nye anlegg i Årdalen, og mandagskvelden ble det plass til nok et bidrag til klubbens unge skyttere med Caroline Finnestad Lund i spissen.

Caroline Finnestad Lund foran den nye 100-metren i Årdalen med sine tre VM-medaljer fra Sør-Korea.

Les også:

Powered by Labrador CMS