Veksthuset på Søgne skole- og idrettssenter har blitt en arena for læring og sosial samling.

Veksthus for læring og sosial samling

Publisert
Besøk av julenisser hører med når barnehagebarn besøker veksthuset i førjulstiden.

I oktober 2022, før Agder fylkeskommune og Kristiansand kommune hadde overtatt henholdsvis Søgne videregående skole og Tangvall skole fra entreprenør BRG fortalte rektor ved den videregående skole, Anita Fredriksen at det i tilknytting til drivhuset og uteområdene var tenkt at skolens elevbedrift skulle etablere utsalg kombinert med kafedrift hvor besøkende kunne ha et sosialt treffpunkt. Med rundt 600 elever og 120 ansatte var det en forventing om at skolesenteret ville generere stor trafikk av mennesker inn mot hele Tangvall sentrum og være med å skape grobunn for lokalt næringsliv og sosiale aktiviteter.

Et drøyt år senere sier Fredriksen til N247 at hun gleder seg av hele sitt hjerte over å se hvordan veksthuset har blitt tatt i bruk og håper dette er noe som bare vil ekspandere.

– Vi hadde store forventinger og er så langt fornøyd med den aktiviteten som skapes her. I tillegg har vi en god dialog med Tangvall Arena og ser frem til mange spennende prosjekt sammen med kjøpesenteret på Tangvall, tilføyer hun.

Læringssted og sosialt samlingssted

På Luciadagen hadde skolen invitert barnehagebarn på besøk, og det var lagt til rette for at barna skulle få en flott opplevelse, samtidig som elever fra skolen får trening i håndtering av hverdagslige utfordringer.

Anne Cathrine Christophersen er lærer ved Søgne videregående skole.

– For elevene er dette en flott øvingsarena hvor de må samhandle med barn, eldre og mennesker fra alle lag. De får trening i salg og service og møter stadig ulike grupper mennesker i hverdagslivet, sier lærer Anne Cathrine Christophersen til N247.

Hun forteller at veksthuset også tidligere har hatt besøk av barnehagebarn, og det legges til rette for at de unge skal få en fin opplevelse.

– Vi har fått hjelp av barna til å pynte juletre, de har med seg ønsker som de henger på treet, vi synger julesanger og får besøk av julenissen, tilføyer hun.

I tillegg til å være et sosialt treffpunkt på Tangvall legger Christophersen vekt på at veksthuset er et viktig bidrag i undervisningen for ulike grupper ved den videregående skolen, og i likhet med rektor peker hun på at dagens bruk av veksthuset bare er en begynnelse som skolen håper kan utvikles videre både som elevbedrift og som en læringsarena for ulike elevgrupper ved skolen.

Med Aina Berge på kuskesetet blir kjøreturen med hest og kjerre rundt skolesenteret et høydepunkt på turen for mange barnehagebarn.

Les også: 

Powered by Labrador CMS