Trafikanter har ved flere anledninger oversett skiltingen på Stauslandsveien etter at deler av veistrekket ble midlertidig enveiskjørt 9. august.

– Respekterer ikke skiltingen

9. august ble deler av Stauslandsveien enveiskjørt grunnet anleggsarbeid. Det er Ingeniørvesenet i Kristiansand kommune som legger nye ledninger for vann, kloakk og overvann langs veien.

Omkjøringen er skiltet flere steder om du kommer fra øst på Langenesveien eller Stauslandsveien.

Stauslandsveien er enveiskjørt retning øst, og vil være slik i rundt to måneder fra oppstart.

Omkjøringen er skiltet flere steder om du kommer fra øst og skal ut på Hølleveien, men i følge beboere langs fylkesveien er det mange som ikke respekterer skiltingen og kjører mot kjøreretningen i motgående felt. Flere tiltak er gjort, og nylig ble det montert midtdeler for å forsterke enveiskjøringen.

N247 har fått mange henvendelser fra beboere langs veien og nå frykter de en ulykke på stedet.

«Normalt»

I følge Ronny Hjemlestad i Ingeniørvesenet i kommunen er det forholdsvis «normalt» at bilførere ikke får med seg et nytt kjøremønster, men at problemet pleier å avta etter relativt kort tid.

– Vi er vitner til stadige stopp på veien etter at sjåfører har kjørt mot kjøreretningen og møter kjøretøy som kommer fra Hølleveien. Jeg har snakket med flere naboer i tillegg til å ha sett dette ved flere anledninger. Enveiskjøringen er over et relativt langt strekke, og kommer du østfra har du ikke mulighet til å se om det kommer trafikk fra vest. Vi frykter at det vil skje noe alvorlig før «noen» tar tak i problemet, og håper at sjåførene respekterer skiltingen nå, sier Tom Løchen som bor langs strekningen.

Han sier at i tillegg til at sjåfører i personbiler lar vær å respektere skiltingen har han også sett busser som «prøver» seg på en snarvei i tillegg til noen tilfeller av tungtrafikk fra en bedrift i nærheten.

– Politiet har fått beskjed og Boreal er kontaktet uten at noe har skjedd til nå. Dette er farlig, og langs veien er det jo også et fortau som brukes av skolebarn som skal til Nygård skole fra og med torsdag, sier han.

Les også:

Powered by Labrador CMS